Стегнете обездвижените мускули с топка

Фитнес топката е отлично средство за бързо влизане във форма на хора, които не спортуват


Упражненията на нея хем натоварват качествено, хем са щадящи за ставите. Неслучайно уредът се използва активно в рехабилитационните програми, препоръчва се при проблеми с гърба.

Изпълнявайте упражненията минимум 3 пъти в седмицата, но не повече от 5 пъти. Спазвайте стриктно указанията, особено ако сте начинаещи.

1. Легнете по корем на топката и се подпрете на опънати ръце – дланите са точно под раменете. Десния крак опънете и го подпрете на пръсти. Левия сгънете в коляното и го повдигнете максимално нагоре, докато бедрото излезе над нивото на гърба. Бавно го върнете обратно, без да го опъвате. Повторете по 10-15 пъти с всеки крак.

2. Изтъркаляйте топката назад, докато останете само с опора на прасците. Стегнете гърба и не отпускайте корема по време на цялото упражнение. Повдигнете десния крак опънат нагоре и бавно го върнете обратно на топката. Повторете по 8-12 пъти с всеки крак.

3. От същото изходно положение сгънете крака в коленете, като изтъркулвате топката напред

Задръжте за секунда в крайната точка и върнете обратно. Дръжте гърба стегнат и не отпускайте корема. Повторете 8-12 пъти.

4. Застанете на колене пред топката, наведете корпуса напред и се подпрете на предмишници върху нея. Дланите хванете в юмрук. Бавно изтъркаляйте топката напред, като опъвате крака и държите гърба прав, а корема стегнат. Бавно върнете обратно. Повторете 8-12 пъти.

5. Легнете върху топката, сгънете крака в коленете и ги разтворете на ширината на раменете. Горната част на гърба и главата трябва да са извън топката. Поставете ръце на тила. Лактите сочат встрани по време на всички повторения. Повдигнете главата и гърба, като натискате топката. Не доближавайте брадичка до гърдите. Върнете бавно обратно. Повторете 10-15 пъти.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар