3 заболявания, които могат да причинят липса на подходящ сън

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ролята на съня за тялото е огромна. Липсата на сън може да доведе до много и сериозни здравословни проблеми


Особено в познавателната сфера! Човек става разсеян и не е съсредоточен. Производителността намалява и раздразнителността се увеличава. Но дългите периоди на лишаване от сън могат да имат сериозни последствия за здравето.

Проведени са проучвания какво се случва с тялото, ако не получаваме осем часа почивка всяка вечер.

Тези изследвания показват, че липсата на сън може да причини редица сериозни и животозастрашаващи състояния. Например, от рак до диабет и сърдечни проблеми. И така, какви са проблемите, свързани с лошия сън?

1. Болест на Алцхаймер

Проучване от 2013 г. от изследователи от университета Джон Хопкинс установи, че липсата на сън може да бъде причина за болестта на Алцхаймер.

След провеждане на проучване сред 70 възрастни на възраст от 53 до 91 години се оказа, че тези, които съобщават за лош сън всяка вечер, показват по-голямо количество бета-амилоидни отлагания в мозъка след изследване с PET скенери.

Известно е, че това съединение е специфичен маркер за болестта на Алцхаймер.

2. Затлъстяване и диабет

Знаейки, че нивото на мастни киселини в кръвта може да повлияе на метаболизма и способността на инсулина да регулира кръвната захар, изследователите изучиха ефекта, който малкото сън има върху натрупването на мастни киселини.

Изучавайки 19 модела на съня при хората, изследователите откриват, че тези, които получават само четири часа сън в продължение на три нощи, имат високо съдържание на мастни киселини с увеличение от 15 до 30 процента, отколкото ако се спи всяка нощ по 8,5 часа.

За да не страдате от хронични и животозастрашаващи заболявания, подобрете съня като ползвате НЕВРОХЕЛТ

Освен при безсъние, панически атаки и депресия, НЕВРОХЕЛТ се препоръчва при болест на Паркинсон и за възстановяване след инсулт.

НЕВРОХЕЛТ е уникална хранителна добавка, защото дава на организма силата, която идва само когато се ползват адаптогенни гъби. Освен чудотворната и много полезна гъба Лъвска грива, НЕВРОХЕЛТ съдържа още Шийтаке – (Lentinula edodes), Копринус (Coprinus Comatus), Рейши (Ganoderma Lucidum).

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Още за НЕВРОХЕЛТ може да прочетете ТУК

Не само това, изследователите откриха, че увеличаването на нивата на мастни киселини причинява по-голяма степен на инсулинова резистентност, и всички признаци, които се приписват на преддиабета.

3. Сърдечно-съдови заболявания

Сърдечно-съдовите заболявания също са свързани с липсата на сън. Но скорошно проучване откри повече доказателства за силната зависимост между липсата на сън и болестите на сърцето. Изследователите установили, че почти две трети от тези, които са преживели сърдечен удар, също имат нарушение на съня.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар