Диетични съвети през 1920 г. – абсолютно същите, както и днес!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

В първия брой на Reader’s Digest, публикуван през 1920 г., е публикувана статия, озаглавена „Как да коригираме теглото си“. Експертите го анализираха и установиха, че съветите, дадени по онова време, са наистина изненадващи, като че ли гледат към бъдещето. Ето какво се казва за отслабването по това време:

За идеалното тегло
Съвет: „Всеки от нас има идеално тегло, което лесно достига и още по-лесно го поддържа.“

Точно както през 1920 г., днес експертите вярват, че тялото ни има идеалното тегло, което се стреми да поддържа. Това обяснява защо е трудно да отслабнете, особено защо тези нежелани кила винаги се връщат.

„Диетите всъщност са загуба на време. Проучванията показват, че по-малко от 5% от хората успяват да поддържат теглото, постигнато по време на диета, след като престанат да практикуват. Трябва да преодолеете бариерата, поставена от тялото, ако целта ви е да отслабнете или да сте дебели, ”каза д-р Ник Фулър от университета в Сидни.

За затлъстяването
Съвет: Затлъстяването е много по-често срещано, отколкото недохранването и много по-опасно, тъй като ние остаряваме.

Днес: „Днес недохранването не е проблем, с който често се сблъскваме“, казва д-р Фунг.

По данни от 2015 до 2016 г. 18,5% от децата и близо 40% от възрастните имат проблеми със затлъстяването.

„Повишеното телесно тегло е основен рисков фактор за диабет тип 2 и рак. Затлъстяването излага хората на по-висок риск от здравословни проблеми “, предупреждава лекарят.

За хранителните стоки, които се считат за лоши
Съвет от 1920 г .: „За вредни, ние разглеждаме захар, хляб, зърнени храни, десерти, масло, сметана, зехтин, бекон, какао и сосове. За най-добри приятели, ние броим безмастното месо, неподсладени плодове и зелени зеленчуци. „

Днес: Експертите прилагат почти същото правило, с изключение на маслиновото масло, което се счита за по-здравословно от слънчогледовото. Също така, маслото се препоръчва да се използва, маргарин не. Най-важното е да си умерен.

За упражненията
Съвет от 1920 г .: „Когато един обикновен човек ходи или играе тенис, вероятно ще има увеличаване на апетита му по отношение на реалната нужда от храна.“

Днес: Статията не казва, че упражненията са лоши, но може да повишат апетита и да доведат до загуба на тегло. Има много ползи от упражненията. Не казвам, че не трябва да практикувате, но не очаквайте, че само заради това ще отслабнете, казва д-р Фунг.

За приема на захар
Съвет 1920: Ограничете приема на захар до три малки чаени лъжички на ден.

Днес: Прекалено много захар се свързва с наднорменото тегло и различните заболявания, като мастен черен дроб, метаболитен синдром, диабет тип 2, сърдечни заболявания и рак.

Препоръката на Американската сърдечна асоциация е да се консумират до 6 чаени лъжички добавена захар на ден или по-малко за жени, девет или по-малко за мъже, три или по-малко за деца, и нито една за деца под две години и бебета.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар