3 лъжи за бременността

Не се връзвай на тези неистини за предпазването.

Чувала си… Трябва да мине известно време, след като спреш противозачатъчните, за да имаш отново овулация.

Истината е… Хм, дали тялото ти винаги има нужда от някакъв пери­од на адаптация? Оп­ределено не. Яйчниците ти са способни да про­изведат яйцеклетка в деня, след като изпиеш последното си хапче – и ако си правила секс без предпазни средства, тя може да бъде оплодена.

Чувала си… Не можеш да забременееш, когато си в цикъл.

Истината е… Вярно е, че вероятно няма да си в овулация точно преди и по време на менстру­ацията ти, но ето как точно стоят нещата; сперматозоидите мо­гат да живеят до пет дни във вагината. Зато­ва, ако си правила секс без предпазни средства по време на менструа­цията ти и след някол­ко дни имаш овулация, си изложена на риск от забременяване, макар и минимален.

Чувала си… Няма нужда мъжът да слага презер­ватив, докато не набли­жи еякулацията.

Истината е… Като се има предвид реално кол­ко малък контрол имат повечето мъже върху еякулацията си плюс факта, че течността, която изтича преди изпразването, също съ­държа сперматозоиди, ясно е, че е доста глупа­во да залагаш на тази тактика.

Ваксина срещу ЧПВ: новости, които трябва да знаеш

В близко бъдеще веро­ятно ще е още по-лесно да се предпазиш от рак на шийката на матка­та. Едно ново изследва­не на Националния раков институт в САЩ показ­ва, че една от ваксини­те срещу този вид рак показва добри резулта­ти дори след две инжек­ции, колкото и след три.

Здравен съвет

Избави се по-бързо от пъпка в областта на слабините като поставиш върху нея кърпа, напоена с топла вода. така ще намалиш подуването.

 

Въпрос и отговор

„Няколко дни след края на менструацията ми вагината ми е no-суха от обикновено. 3aщo?”

Нивото на естрогена е най-ниско в този период от цикъла ти, затова и овлажняването е по-слабо. При­чина за сухотата може да бъде и употребата на прекалено големи тампони през дните, когато кръво­течението ти е по-слабо, защото така вагината се дехидратира, Ако взимаш противозачатъчни, нищо чудно и те да объркват нещата. Един страничен ефект от употре­бата им е намаленото овлажняване през Целия месец. Затова си купи лубрикант от аптеката.

  •  Cosmopolitan

 

 

Как да забременеете, точно когато поискате

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар