Секс въпроси и отговори

Ето отговорите на най-съкровените ти въпроси

В: Забелязала съм, че в определени дни сексът е по-приятен от други, въпреки че правим същите неща. Какво се случва?

О: Най-вероятно е свързано с ме­сечния ти цикъл. През първите дни се наблюдава повишена циркула­ция на кръвта и овлажняване там долу, което всъщност те кара да се чувстваш по-възбудена, а тогава и сексът е по-приятен. През втора­та седмица хормоните естроген и тестостерон започват да бушуват в тялото ти, което те прави още пo-възбудена. По време на ову­лацията това състояние достига връхната си точка (между 14-ия и 17-ия ден). След това либидото ти започва да спада до следващата менструация заради понижаването на нивото на хормона прогестерон, а това обикновено те прави по-ленива. Впрочем, ако си на противо­зачатъчни, хормоните ти ще са относително стабилни и едва ли ще забелязваш разлика от седмица до седмица.

В: Имам ново гадже и правим секс много често… по четири пъти на ден. Не е ли прекалено много?

О: Не съвсем. Основното правило е: ако сексът не пречи на ежедневни­те ти занимания (ходенето на ра­бота, яденето, спането и т.н), значи не е твърде много. Това ще рече, че ако някои от двама ви изпитва физически дискомфорт от типа на болка, протриване или повишена чувствителност (Въпреки използ­ването на лубрикант), трябва да прекъснете за 12 или 24 часа, за да може тялото да се възстанови от целия този екшън.

В: Искам да закопчая мъжа ми с белезници за леглото, но ми е неудобно да го предложа. Какъв е най-добрият начин?

О: Първо е добре ти самата да се настроиш за тази секси доминира­ща роля. Облечи нещо, което те кара да се чувстваш силна и гореща от типа на черно бельо и най-перверзните ти обувки на висок ток. Седни в поза ездачка и прошепни в ухото му: Тази вечер поемам нещата в свои ръце и имам едно правило – да не ме докосваш. След това му пока­жи белезниците и, ако той не умре от смях или не избяга с  200, бавно и съблазнително закопчай китките му, докато целуваш лицето и шията му. (Ако се притесняваш, че белезни­ците ще му дойдат в повече, само завържи ръцете му хлабаво с някой от шаловете си или с вратовръзка­та му).После започни да целуваш закачливо цялото му тяло като от време на време спираш, за да може той да гледа как се галиш – това ще го побърка, защото ще  може да те докосва. В този момент и двамата ще си умирате да го на­правите и се обзалагаме, ще ви бъде супер готино.

В: Гаджето ми обича да съм отгоре, но аз нямам много опит с тази поза. Какво ще ме посъветвате?

О: Застани на ръце и колене и се наклони към пениса му (той може да го вкара с ръка,за да ти помогне). Запомни да се движиш нагоре-надо­лу бавно и сложи ръцете му на бе­драта си – ако го оставиш той да води движенията ти, ще свикнеш по-лесно с позата. След като се почувстваш по-комфортно, експери­ментирай със скоростта и с ъгъла на проникване (ако се наведеш напред, това ще стимулира клитора ти, а ако се наведеш назад, ще стимулира G-точката си). Комбинирай движенията: може да въртиш бедра в осмици или да ги движиш напред-назад. Не е нужно да правиш всичко това наведнъж – колкото по­вече практикувате тази поза, тол­кова по-лесно ще ти е да прилагаш нови приятни движения.

В: Колко време след като съм правила секс без презерватив мога да разбера дали имам венерическа болест?

О: Зависи. Някои болести, като хламидия или гонорея, могат да бъдат хванати с изследване на урината две седмици след заразяването, до­като за други като СПИН не могат да бъдат тествани, докато не ми­нат най-малко три месеца от акта. Като общо правило, изследвай се няколко седмици по-късно, и ако имаш конкретни подозрения, се въздържай от секс с други хора, освен с въпрос­ния екземпляр. Опасно е да отлагаш прегледа повече, защото след това някои болести се лекуват по-трудно. Бъди честна и кажи на лекаря, че си правила секс без презерватив и ис­каш да те изследва за всички полово предавани болести. Иначе той веро­ятно няма да ти пусне пълния списък.

В: Клиторът ми е малък. Значи ли това, че по-трудно мога да изпитам оргазъм?

О: Не. Размерът няма значение,за­щото всеки клитор има еднакво ко­личество нервни окончания. Но ако не получаваш нужните усещания там долу, може би гаджето ти не прави това, което трябва (пробле­мът е често срещан и няма нищо общо с размера). В такъв случай е добре да го ориентираш как да те докосва. Сложи ръката си върху неговата и му покажи какво ти ха­ресва. Нещата не опират само до стимулирането на клитора. Нека той да си поиграе и в зоната около него – да дразни срамните ти уст­ни, да притиска с длан гениталиите ти и т.н.

В: Искам да разнообразя оралния секс с дългогодишното ми гадже. Какви трикове с език да приложа?

О: Вместо да облизваш члена му от основата към върха, поглези го с пърхане с език. Первай с езика си пе­ниса му бързо нагоре-надолу, все ед­но използваш вибратор. Масажирай с връхчето определена точка – на­пример дупчицата отгоре на члена или френулума (нарича се още юздичка – това е малката изпъкнала ивица кожа от обратната страна на главичката). Увеличи натиска и приложи бавни, кръгови движения. И не забравяай областта между осно­вата на ствола и тестисите – тя е свръхчувствителна.

В: Колко дълго трябва да продължава предиграта?

О: Общото правило е около 20 ми­нути. Това е показало мащабно про­учване, ръководено от Алфред Кинси през 1953-та година. Неговите изследвания доказали, че 92% от жените получават оргазъм, когато предиграта е продължила поне 21 минути. За това време до гени­талиите ти достига достатъч­но голямо количество кръв, което помага на тялото ти да изпита върховното удоволствие. Разби­ра се, времевата рамка варира с няколко минути за всеки отделен човек – може да искаш малко пове­че или по-малко, в зависимост от това колко възбудена се чувстваш в момента. Изводът: имай пред­вид тази информация, но все пак най-добре е да се фокусираш върху усещанията, които изпитваш, а не да гледаш часовника.

В: Бременна съм. Коя секс поза ще ми е най-приятна и удобна?

О: Всичко, което предполага про­никване откъм гърба, е ок (мисио­нерската ще ти е трудна, особено през последния триместър,а по­зите, при които жената е отго­ре, прекалено много натоварват гърба). Страничните варианти също са перфектни за теб. Сигур­но си забелязала, че шийката на матката сега е по-чувствител­на, затова дълбокото проникване ти е неприятно. Ако сте в лъжички, твоят човек няма да влиза толко­ва навътре (но ще може да стиму­лира G-точката ти), което ще ти помогне да изпитваш приятни усе­щания. И двамата ще имате лесен достъп до гърдите и клитора ти, а това ще донесе още по-големи дози удоволствие за теб.

  • Cosmopolitan

 

 

101 начина да правиш НАЙ-ДОБРИЯ СЕКС в живота си!

 

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар