Перфектен грим според цвета на косата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Вероятно сте забелязали, че не всички цветове грим изглеждат добре върху вас и това вероятно е защото цветовете може да не съответстват на тена на кожата ви, както и на цвета на косата ви. Така че извадете си бележника и започнете да си водите бележки! Тези професионални съвети за грим ще ви гарантират, че ще изглеждате страхотно всеки един път.

Ако сте брюнетка
Брюнетките знаят, че е лесно за тяхната кожа да се губят и да бледнеят, тъй като тъмна коса, причинява повече контраст с кожата. Брюнетките абсорбират много повече светлина и по този начин вашата кожа не може да получи шанс да блесне. За да решите този проблем, вземете светлоотразителни прасковени или коралови сенки, с които ще освежите кожата си, както и да й придадете мек и топъл блясък.

Ако сте блондинка
Ако сте блондинка знаете, че може да е трудно да се носят светли или драматични цветове. Всичко смели изяви на грима изглеждат много по-сурови при блондинките и затова е важно да се работи с това, което имате. Използвайте меки приглушени цветове в грима си като бледо розово, телесен цвят и бордо. Избягвайте да прекалявате, тъй като това няма да ви е от полза. Ако искате по-силен ефект очертайте горния клепач с блестяща черна очна линия.

Ако сте червенокоса
Червенокоските имат голямо затруднение с подбирането на цветове, просто защото има суров контраст между бледия вид на кожата им и огнено червената коса. Същите се отнася и за тези с боядисани червени коси. Полутоновете в косата и козметичните цветове абсолютно трябва да съвпадат. Очевидно колкото по-светли сте, толкова по-меките трябва да са цветове. Ако имате кестеняви тонове, вероятно трябва да се отървете от хладните нюанси и да наблегнете на топлите тонове като охра, шампанско и дори сиво.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар