Какво можете да научите за детето си от учителите?

Ти лайф за Лекува

От учителките може да научите ценни подробности за вашето дете – все пак те прекарват повече време от вас с него


За това ще ви помогнат родителските срещи.

Вероятно ви е известно какви оценки има. Ако не са особено високи, си формулирайте въпроси, за да
получите препоръки какво трябва да прави, за да ги повиши. Един е проблемът, ако изобщо не учи. Съвсем друг е, ако не учи редовно. Трети е, ако тийнът заради разсеяност се проваля. За отличник също има какво да питате преподавателите – да речем, дали виждат у него литературен или математически талант и как допълнително да го развива.

Не забравяйте, че класната и учителите са опитни професионалисти

Бихте могли да получите безплатна консултация от експерти по тийнейджърите, които отлично познават вашето дете. Ако намерите нужния подход към тях, може да ви дадат безценна информация за характера и навиците му. Също и съвети как да направите най-доброто за него.

Изобщо не подценявайте мненията на учителите, дори да не ви харесват

Не смятайте, че отлично познавате детето си. То е в пубертета и бързо се променя. Освен това може да се държи по един начин вкъщи и по съвсем друг в училище.

За разговорите трябва добре да се подготвите, защото учителите имат да се срещнат с много родители за малко време. Ако не искате да чуете баналности, веднага си задавайте конкретните въпроси.

След родителската среща важният въпрос за вас е какви действия трябва да предприемете. На път за вкъщи не бързайте, а анализирайте информацията.

Запитайте се какви оценки и препоръки чухте повече от веднъж

Надали химичката е нарочила вашия тийн, ако няколко преподаватели са повторили, че преписва на тестовете или че не се готви редовно, а само като очаква да го изпитат.

Дайте си ясна сметка какви притеснения или възможности произлизат от всичко чуто и как ще действате. По това ще трябва да помислите по-дълго, отколкото трае пътят до вкъщи.

Разкажете на тийна за родителската среща

Добре е да сте си водили записки и да му прочетете най-важните неща. Дори да сте ядосани, кажете най-напред хубавото, после се концентрирайте върху проблемите. Това е единственият шанс да бъдете чути. Нахвърлите ли се, тийнът ще започне да се отбранява и нищо градивно няма да постигнете.

След като спокойно предадете какво сте чули възможно най-обективно, спрете и изслушайте коментарите на сина или дъщеря си. Постарайте се да насочвате разговора не към обяснения, оправдания, отхвърляне, а към предложения за действия и промяна. Договорете се, че всички ще помислите по най-важното и в следващите дни ще го обсъдите. После контролирайте как върви изпълнението на набелязаните мерки, макар през цялото време да показвате на тийна, че вярвате във волята му за промяна.

Не забравяйте да кажете на детето си „браво“. Все има за нещо, за което го заслужава. Ако не за друго, то оценете поне факта, че учителите са го виждали, щом се оплакват от него.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар