Всичко, което трябва да знаете за представителите на зодия Везни

промоции

Графичният символ на знака е изображение на везни


Зодията се управлява от планетата Венера и е нейният дневен дом. Везните са въздушен, сангвиничен, подвижен, дневен, мъжки, западен, равноденствен знак. Съответствието в човешкото тяло е долната част на корема.

Справедливостта е главната грижа на Везните. Те съчетават възвишените стремежи на Водолея с любопитството на Близнаците, като в същото време уравновесяват тези черти. Както и другите въздушни знаци Везните олицетворяват интелекта, но вроденият им шанс пази рационализма им от крайностите на туитивизма.

Отрицателна черта на знака е нерешителността

Есенен знак – време за изводи. В алхимията означава процеса на сублимиране.

Везни са зодиакално съзвездие. Астрономът Гулд в своя труд Uranometria Argentina изброява в него 122 звезди до седма величина, от които две са от втора и една от трета величина. Сред тях има и няколко двойни звезди.

Везните са седмият знак в Зодиака – вторият въздушен и третият кардинален

Това е първият знак на разпространение или експанзия – характерното му действие е неуловимата вибрация. Ако огнените знаци са свързани с енергетиката, водните – с динамиката и възприемчивостта, то за въздушните са характерни експанзия и менталност. Те имат непосредствена връзка с духа и духовните преживявания. Отличителна черта на всички форми на проявление са човешките стремежи, освободени от животинското начало.

Особеността на движението, свойствена на знака Везни, води до диференциация на телесните чувства и духовното начало и противопоставянето им на чашата на везните. При това колебанията на двете чаши е с тенденция към равновесие и достигане на баланс на съзнанието. Този знак, в който се уравновесяват обективността и субективността, прави хората, родени под неговото покровителство, склонни на справедлив компромис.

Отличителна черта на знака са комуникативността и съглашателството, изразяващи се в стремеж да се хареса, както и във форма на благочестие от висши съображения

Егоизмът на Везните е с пасивен характер и засяга повече сферата на очакванията, отколкото на действията при пълна липса на насоченост към материални блага. Везните искат да виждат своето „Аз“ в блясъка на всеобщото възхищение; стремежът да се харесат, ги прави готови на всякакви жертви. Тщеславието често обуславя известно равнодушие към околните.

Способността за по-дълбоко съпреживяване е рядка, тъй като Везните, влюбени до безумие в хармонията, обикновено са лишени от дълбочина

За разлика от Овена, склонен да не обръща внимание на околните, както и да не изисква внимание от тях, Везните нито за миг не могат да останат в сянка. Причината е, че собственото им съществуване напълно зависи от хармонията и благополучието на заобикалящия ги свят.

Везните подават милостиня заради потребността да установят равновесие, сякаш подчинявайки се на висш закон

Те очакват внимание, поклонение и възхищение. При това обаче им е свойствено чувството за справедливост. Те никога няма да претендират за това, което не им принадлежи по право. Те са
Те са верни на този принцип във всичко, което не се отнася до интелектуалната или духовната сфера. А ако заимстват чужда идея, то ще го направят повече от стремеж да се харесат на всяка цена, отколкото от зъл умисъл.

Везните представляват огледало, в което се отразява духовното съвършенство на околните

Апогеят на стремежите им са успехът, признанието, възхищението. В тази връзка, егоизмът им често приема хипертрофирани форми на съперничество, особено в областта на науката и изкуството.

За родените под този знак еротичното начало не е самостоятелен импулс. То се изразява във вид на чувство за прекрасното, възникващо в момент на наслаждение от музика, танци, живопис.

Поради природната си привлекателност жените Везни често са подложени на опасността да бъдат съблазнени или изнасилени. Но и в този случай те запазват вътрешната си присъща им чистота. Еротическото възприятие възниква у тях единствено под въздействието на алкохол, наркотици, музика, танц. Зовът на желанията практически е непознат за родените под този знак. Външният вид на партньора, куртоазното отношение, подаръците – особено бижута, кожи и обувки, са своеобразна форма на възприятие на еротичния импулс от жените Везни.

В семейния живот за хората, родени под този знак, са противопоказани монотонността и рутината

Наред с известно користолюбие, радостта от разнообразието на светския живот, посещенията по ресторанти и балове, възможностите за тоалети, кожи и украшения може да тласне някои жени от този знак към проституция.

ВЕЗНИТЕ И ТЯЛОТО

Знакът влияе на областта, свързана с основата на гръбначния стълб, бъбреците и слабините. Бъбреците служат на организма подобно на везните, поддържайки водния баланс. Като цяло, родените под този знак се отличават с относително добро здраве. Но локалните разстройства могат да доведат до рязко влошаване на самочувствието – дистрофия, безсъние, нервно разстройство.

Химическото съединение, съответстващо на знака Везни, е натриев хлорид, чийто дефицит или излишък в организма на родените под тази зодия може да доведе до нарушение в обмяната на веществата, функционално разстройство на токсиноизвеждащйте органи – жлези, Кока, бъбреци, дифтерия, катари и т.н.

ТАЛИСМАНИ И АМУЛЕТИ

За изпълнение на целите и желанията им за Везните са благоприятни камъните, свързани със зодиакалното съзвездие, господстващо в момента на раждането им: диамант, берил, кристал, опал, турмалин. Камъните на съзвездието, противоположно на Везните – Овен, са в дисонанс с тяхната натура и могат да разрушат благополучието и дивота им – сардоникс, аметист, всички червени камъни.

Древните са смятали, че най-щастлив талисман през октомври и ноември за Везните е берилът.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар