Ето как да се предпазите от кражбите през лятото!

Затворете всички прозорци и врати преди тръгване

Всеки е наясно с факта, че лятото е сезонът на отпуските. Както е казал народът, докато един гледа сватба, друг гледа брадва. В този ред на мисли, не можете да бъдете сигурни, че апаши няма да нахлуят в дома ви и да отмъкнат ценностите ви докато вие сте на почивка.

Колкото и странно да звучи, през лятото се наблюдава спад на кражбите. Това твърди Радостин Ангелов – началник сектор „Борба с кражбите“ в СДВР.

Той обаче уточнява, че се наблюдава увеличение на проникванията през прозорец или балконски врати в домовете на хората, живеещи на първи и втори етаж.

кражбите

През лятото се наблюдава спад на кражбите

На въпроса съществува ли начин, чрез който хората да се предпазят от злонамерени прониквания по време на отпуската им, специалистът разкрива някои тънкости. Една от тях е хората да залагат на поставянето на решетки по т.нар. „необезопасени части на дома“, като прозорците и балконите.

Ангелов допълва, че всяка фирма, която предлага монтаж на дограма, може да ви осигури „секюрити обков“.

Другият съвет, който той дава, е да не държите ценности в дома си, когато тръгвате на почивка. Най-добре е да ги оставите на човек, на когото можете да се доверите и да си ги вземете, когато се приберете. Вариант е също така да се съхраняват в някой банков сейф, но това може да ви струва доста скъпо.

Хората, живеещи на първите етажи, задължително трябва да проверяват дали са затворили прозорците и вратите на терасите преди да тръгнат. Разбира се, освен това трябва да се вземе под внимание, че във всеки град има квартали, които са по-рискови, в сравнение с останалите.

В заключение Ангелов посочва, че крадците се ориентират предимно към места, на които има храсти. Освен това те наблюдават известно време обекта преди да влязат. Това, което гледат, е дали свети лампа и най-вече има ли някакво движение в жилището.

Обикновено те извършват кражбите на свечеряване – между 19 и 21 ч., както и след полунощ, пише pik.bg.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар