8 супер лесни начина да победите стреса

Предлагаме ви лесни съвети за справяне с напрежението и постигане на вътрешна хармония

1. Визуализирайте крачния резултат

Разбираемо е, че колкото по-подготвени сте за изпит, презентация пред публика или важно събеседване, толкова по-малко страх ще изпитвате преди тях. Тогава, защо не опитате следното: когато се подготвяте психически за нещо, представяйте си добрия краен резултат от това, за което се готвите и така ще намалите тревогите и напрежението си.

2. Откривайте радостта в дребните неща

стреса

Кажете „НЕ“ на стреса!

Специалисти, разговаряли с хора, които са претърпели големи загуби в живота си или са пострадали при сериозни травми, стигнали до извода, че тези хора са се научили да се радват на малките ежедневни неща. Ако сме непрестанно заети да преследваме велики постижения, ще пропуснем да се радваме на хубавите моменти от ежедневието. Не прахосвайте радостта. Не може да избегнем всички нещастия и загуби в живота.

3. Имайте почивен час

Правете си всеки ден кратка версия на нещо като отпуска – един почивен час за пълен релакс. Може да си четете списания, да се разхождате, да пазарувате – нека е нещо, което ви отпуска. И не се притеснявайте, че губите време. Първо, важно е да сте в добра форма и второ, някои от най-добрите идеи ще ви хрумнат в часовете за почивка.

4. Усмихвайте се

Има някои трикове, за да се чувствате спокойни дори в напрегнати ситуации. Обърнете внимание на позата си, когато се чувствате уверени – заучете я и я повтаряйте в напрегнати ситуации, пише „Здрaвeн журнaл“. И още нещо лесно – усмихвайте се – това праща сигнали до мозъка, че сте щастливи и спокойни.

5. Планирайте време за безпокойство

Колкото и да звучи странно, ако предвидите в графика си време, в което да се тревожите, това ще намали усещането ви за безпокойство. Това е така, защото вместо да се притеснявате непрекъснато – ще имате едно определено време за това.

6. Не задържайте всичко в себе си

Пуснете си някаква ритмична музика и раздвижете тяло в такт с нея – за 8 мин. След това спрете. Застанете неподвижни и си дайте сметка какво се случва с тялото ви и в главата ви. Можете ли да изкажете с думи това, което забелязвате. Отново пуснете музика и пак хубаво се раздвижете в ритъма на още една песен. И пак спрете. Отдайте се на релакс.

7. Не давайте храна на тревогите

Има хора, които сами си измислят притеснения. Дори да няма нищо обезпокоително, те намират за какво да се тревожат. Това е лош навик, който е добре да се преустанови. Опитайте да рационализирате случващото се. Припомнете си, че повечето тревоги нямат значение в дългосрочен план. Научете се да гледате в перспектива. Притеснението не е от полза, дори да има реални проблеми – то не ги решава.

8. Не вярвайте в проблемите

Проблемите на практика са създадени от ума. Така че – проумейте няма никакви проблеми, те не съществуват извън вашия ум. Има само ситуации, с които трябва да работите или да подминете или пък да ги приемете такива каквито са, поне докато не се променят. Вземете решение да не си създавате повече проблеми и повече болка сами!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар