Постигнете изискам поглед с грим

  • Постигнете изискам поглед с грим

    Слагането на очна линия винаги се е определяло като висш пилотаж в гримирането, но докато не опиташ, няма как да бъдеш сигурна дали си добра или не, съветва в последния си брой сп. „Блясък”.

Под всякаква форма

Може би ще ти е любопитно да разбереш, че историята на очната линия започва от Древен Египет, когато този вид грим се е носил от жени, мъже и деца. Днес очната линия е един от най-популярните козметични продукти за дамите, ко­ито често я използват, за да влизат в ролята на изкусителки. Понякога, обаче е пренебрегвана, защото се нанася малко по-трудно от молива за очи. Този сезон тя се завръща под различни форми – течна, кремо- образна или като стик, и се нарежда сред топпродуктите за пролетта. Затова, ако досега си избягвала да използваш очна линия, време е да опиташ! А резултатът няма да те разочарова – тънка линия върху гор­ния клепач в съчетание с червено червило е може би най-класическата комбинация за изискан грим, както и най-въздействащата в играта на съблазън.

Как да действаш?

Има няколко основни стъпки, които трябва да следваш, за да овладееш висшия пилотаж с очната линия. Специалистите от L’Oreal Paris – марката, която наскоро обогати колекцията си очни линии с три нови продукта, съветват да запо­чнеш нанасянето на чист клепач, без пудра или фон дьо тен. Може да очертаеш основата на миглите с молив или тъмни сенки и върху тях да нанесеш очната линия, като е добре да започваш от външния ъгъл на клепача, защото така ще имаш възможност да контролираш дебели­ната на линията, която се получава. Не опъвай самия клепач, докато слагаш от продукта, защото има вероятност да се получат изкривява­ния. Все пак, ако се случи подобно нещо, е хубаво да имаш под ръка памучна клечка за уши, напоена с демакиатор, за да коригираш линия­та. Не трябва да се получава празно пространство между очната линия и миглите, така че бъде внимателна. На финала задължително сложи спирала, за да подсилиш ефекта.

Цветно

Топлите дни предполагат използ­ването на ярки цветове. Ето защо някои козметични марки предлагат очна линия в различни нюанси. Не се страхувай да експериментираш с някой от тях!

БЪДИ КАТО МЕНА СУВАРИ

Актрисата, която няма да видиш с нещо ексцентрично, обича класическите и добре изпитани визии в грима. Откакто е с руса коса, Мена често използва комбинацията от черна очна линия и червено червило, с която определено не остава незабелязана на светски събития. Разбира се, тя често се оставя в ръцете на професионални гримьори, но признава, че е усвоила някои техники от тях и би се справила и сама, особено когато става въпрос за очна линия. Сред любимите й продукти обаче , е спиралата, която използва ежедневно.

Нашият избор:

Спиралата на Maybelline New York* – Volum’Express One by One Satin Black, която Премахва евентуални -сплъстявания на миглите. Освен това ги прави плътни, черни и изкусителни само с едно нанасяне.

ПРОБВАЙТЕ ТОВА:

  • Fluidline в различни нюанси от колекци­ята Cook на М.А.С*
  • Очна линия Sephora, която се предлага в различни ярки цвето­ве. (19 лв.)
  • Pure Color Liquid Eyeliner на Estee Lauder c наситен цвят и блясък. Изключително дълготрайна, не се размазва и е водоустой­чива. 53 лв.
  • Super Liner Perfect Slim на L’Oreal Paris, която е c удобен връх тип флумастер, идеален за очертаване на прави или извити линии. (13,19)
  • Super Liner Ultra Precision на L’Oreal Paris c нежен писец Е за фини линии. (13,19 лв.)
  • Instant Liner на Clarins*, която е подходяща за чувст­вителни очи и за тези, които носят контактни лещи.

 

Как се слага очна линия?

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар