6 интересни факта за котките

70% от живота им минава в сън

В следващите редове ще ви разкрием доста интересни и любопитни факти за котките.

От доста време насам котките са сред основните домашни любимци. Те са едни от най-популярните питомци в световен мащаб. Много хора определят именно тях като идеален домашен любимец.

Една от основните причини именно те да са сред най-предпочитаните животни за отглеждане в домашни условия е фактът, че са едни мъркащи чаровници. Освен това е широко разпространено мнението, че грижите за тях са много по-лесни от тези за кучетата.

котките

Котките притежават изключително добър слух

Мъркащите писани се привързват много бързо към стопаните си и освен това са изключително интелигентни същества. Това са едни от качествата им, които успяват да спечелят сърцата на мнозина.

Тези гальовни животинки обаче имат своите тайни. Докато някои от тях са просто любопитни, то други са доста тъмни и зловещи.

Ето и най-интересните от тях:

1. За никого не е тайна, че писаните обожават да спят. Ще останете обаче изненадани да узнаете колко спят в действителност. Оказва се, че те прекарват 70% от живота си в сън.

2. Докато хората не могат да пият морска вода, то котките нямат никакъв проблем с това. Бъбреците им са по-специални и нямат никакъв проблем да филтрират солта.

3. Писаните притежават изключително добър слух. Те са способни да чуят дори ултразвуковите шумове. Могат да чуят ултразвуковия език на делфините и гризачите без никакви затруднения.

4. Може би сте се чудили как котката ви успява да спи съвсем спокойно с глава, насочена към слънцето. Истината е, че те притежават трети клепач. Именно той ги превръща в истински уникати сред бозайниците.

5. Домашните котки могат да бягат със скорост 48 км./ч. За сравнение ще посочим, че това е с четири километра по-висока скорост от рекорда на Юсеин Болт, който бяга с 44 км./ч.

6. Интересен факт е, че 56% от котките изпитват непоносимост към лактоза и млякото не им понася, пише miau.bg.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар