Детската ревност: 4 лесни начина да я избегнем

алкогард промоция

Можете да избегнете лесно детската ревност. Ето на какво трябва да обърнете по-специално внимание.

1. Информирайте подробно

Не пестете време за обяснение. Разкажете на баткото (или каката) за това, как живее малкото. Съставете нещо като шеговита „инструкция“ с основните правила за поведение спрямо малкото: да не се задушава в

детската ревност

Ето как да се справим с детската ревност

прегръдка, да не му се дърпат ръцете и краката и т.н.

Споделете с детето си спомени за това, как самото то преди няколко години също е плакало за храна или смяна на пелената. И как веднага сте се притичвали да му помагате, хранили сте го, целували сте го, приспивали сте го. Как сте ловили всяка усмивчица, запомняли сте всяка негова нова думичка. Можете да илюстрирате всичко това със снимки от семейния албум.

2. Настройте го правилно

Понякога родителите започват подсъзнателно да задават на детето негативни постановки от рода: „скоро ще се роди сестра ти и вече няма да можеш да слушаш музика силно“ или „той е малък, а ти – голям, затова си длъжен да отстъпваш във всичко“.

Правете точно обратното: разликата във възрастта трябва да се превърне в нещо изключително позитивно с фрази от типа: „Ти си голям, разумен, самостоятелен. Умееш толкова неща, а малкото ти братче дори не може да се оплаче къде точно го боли, пише „Жуpнaл“. Ти можеш да се люлееш на люлките, да риташ топка, да гледаш филми и да ядеш сладолед, а то не може дори да ходи“.

И преди всичко: нека голямото дете разбере, че малкото е негов потенциален приятел и съмишленик. Затова се постарайте общуването на детето с братчето или сестричето му да започне още по време на бременността.

3. Отгледайте помощник

Помощта вкъщи трябва постепенно да се превърне в част от ежедневието на детето. Като не говорим за тежки отговорности, а за обикновени занимания, които не изискват огромни усилия.

Много е лесно, особено ако към домашните дейности се подхожда творчески: миенето на чинии може да мине през кратко накисване, превърнато в игра на морско царство, където рибите са мръсните чинии.

А правенето на салата може да е нещо като рисуване на триизмерни картини от краставички и парченца моркови.

4. Създайте празник

Очаквайте заедно раждането на бебето с такава радост, както предишната година сте броили с голямото си дете дните до настъпването на Нова година или до неговия рожден ден. Защото, какво е празникът?

Моментът с подаръците, разбира се! Приятно е и да ги подаряваш, и да ги получаваш. Предложете на детето си да избере за новороденото нещо красиво, весело и полезно. И сами пригответе подарък, който да връчите на голямото си дете от името на малкото.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар