Тези готварски трикове ще ви спестят много време и пари

промоции

Предлагаме ви изпитани съвети, които да приложите в кухнята

Някоя тънкост ще ви спести време, друга – пари, лесен трик пък ще спаси гозбата ви от допусната грешка, а може и да подобри вкуса й.

1. Запазете свеж сока от грейпфрут

Когато сте употребили половината от цитрусовия сок, независимо дали е от портокал, лимон или грейпфрут,

готвене

Готварски трикове

лесно можете да съхраните останалата част в хладилника в продължение на 2-3 дни. Достатъчно е да покриете съда с алуминиево или домакинско фолио.

2. Лесно разбийте белтъците

Ако не бухват бързо, добавете в тях една супена лъжица студена вода (ако са по-голямо количество, увеличете водата) и те много лесно ще станат на сняг. Продължете да биете, докато се получат скалички. Запомнете, че захарта се добавя най-накрая, когато белтъците са се сгъстили.

3. Стопете лесно шоколада

Тази процедури ви се струва твърде лесна, но често шоколадът полепва по дъното на съда или става на малки бучици. Причината е, че сте го сложили на силен огън или сте го оставили по-дълго време на котлона.
За да се превърне в хомогенна смес, добавете към шоколада и малко топла вода. Бъркайте внимателно с дървена лъжица.

4. Съхранете босилека

Той е една от най-употребяваните подправки в кулинарията. За съжаление, веднъж нарязан, босилекът бързо увяхва.

За да го съхраните по-дълго време, увийте го в марля или в абсорбираща хартия. Едва тогава го сложете в отделението за зеленчуци в хладилника.

5. Почистете и обелете чушките

Измийте чушките и ги сложете за 30 минути в нагорещена до 200 градуса фурна, като периодично ги обръщате от всички страни, за да се опекат равномерно. След това ги сложете да се запарят в съд с плътно затворен капак. По този начин лесно ще отделите люспата от самата чушка, като потапяйте ръцете в студена вода, за да премахнете полепналите по пръстите обелки.

За да махнете семките, хванете чушката за дръжката и с остър нож я срежете по дължината. С малка лъжичка премахнете семките.

6. Стабилизирайте течната майонеза

При приготвянето на майонеза в домашни условия, тя не може да се стегне достатъчно и често остава рядка.

В блендер разбийте една супена лъжица горчица с малко вода. Добавете я към майонезата и бъркайте. Внимателно през широка цедка отцедете рядката майонеза и бийте сместа, докато майонезата достигне до нужната гъстота.

7. Направете си масло с лучена трева

За да запазите дълго време прясна лучената трева, нарежете я в разтопено масло. После го замразете в желаните форми и го сложете в камерата. Когато готвите риба или печено, отрежете от маслото с лучената трева и овкусете ястието, което ще приготвяте, пише „Жуpнaл“.

8. Украсете чашата за коктейл

Чудите се как да направите така, че цветната захар да полепне по ръба на чашата, когато правите коктейл?

Намокрете края й с лимон или с белтък. След това сложете обърнатата чаша в посипаната върху хартия разноцветна захар. Чашата става не само красива, но и като отпивате, аперитивът ще бъде по-тръпчив и свеж.

9. Замразете плодовия кейк

След като сте изпекли плодовия кейк или тортата, оставете го/я във фурната да поизстине, за да запази формата си. Не е нужно да са съвсем изстинали, за да ги опаковате в алуминиево фолио. При увиването трябва лъскавата страна на хартията да е в досег с печивото. Така ще го разопаковате с лекота, когато вече е изстинал и престоял в хладилника.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар