Какво да правя? Детето слуша само баща си!

Имате чувството, че вашето дете не ви уважава и това ви ядосва. То изпълнява нарежданията само ако те са изречени от съпруга ви.

Не се безпокойте и не изпадайте в паника, ако това поведение е отскоро. Може би то се дължи на факта, че

дете баща

Ако детето слуша само баща си, не му викайте

детето ви пораства и иска повече свобода.

До определена възраст хлапетата обичат да са до полите на майките си, слушат ги, но в един период в тяхното поведение настъпва обрат. Не става дума за лично отношение, а за „прикачане“ към другия родител, за да може да се дистанцира от вас.

Това показва едно – че сте успели да го подготвите за външния свят. Рожбата ви има желание да се адаптира по-бързо към него. Поведението показва, че малчуганът търси начин да прояви самостоятелност и затова се стреми към авторитарното поведение на бащата. Обикновено той е човекът, който му дава свободата да действа така, както пожелае.

Ако това държание на вашия син или дъщеря ви наскърбява и ви кара да страдате, то най-добре се запитайте къде грешите. Навярно то не иска да е вече под вашата опека. Важно е да осъзнаете реалността и да не проявявате ревност, че предпочита баща си. Докога трябва да понасяте поведението на отрочето си? Поне в началото не показвайте, че ви нервира държанието на детето, което слуша единствено какво му казва татко му.

Най-неправилно е, ако изпуснете нервите си и започнете да го навиквате: „Ти си едно лицемерно и неблагодарно детенце. Така ли ми се отплащаш за безсънните нощи и грижите?“ Тази реакция от ваша страна ще привърже още по-силно детето към другия родител, а вас ще слуша още по-малко. Когато заливате хлапето с негативни чувства, едва ли ще успеете да му вдъхнете респект и уважение.

Успокойте се, преди да реагирате!

Заредете се с необходимото търпение и не се карайте на детето, че не е подредило стаята така, както сте му наредили. Много е важно и партньорът да ви подкрепи и да не застава на противоположната позиция. Неправилно е, ако бащата в присъствието на детето казва на майката: „Не мога да разбера защо не успяваш да се справиш сама с детето, когато мен ме няма.“ Подобно отношение на съпруга ви само може да отслаби вашия авторитет.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар