Само за тийнейджъри: Летните дни не са толкова скучни, ако правиш ето това!

Ако всичките ти приятели са заминали някъде през ваканцията, е неприятно, но е половин беда


Цяла беда е, ако по принцип ти липсват приятели. Помисли дали проблемът не е в теб. Дали не си прекалено затворен/а и срамежлив/а. А може би имаш твърде непосилни изисквания, които никой не е успял да покрие. Можеш да разсъждаваш над тези въпроси през лятото, а междувременно се опитай да си намериш компания.

Днес това не трудно, защото хората се свързват по много и различни канали.

Би могъл/а да се запишеш на лагер. Не се страхувай, че в началото няма да познаваш никого там. Когато пътуваме, всички се разтваряме по-лесно пред околните. Основното е да бъдеш готов/а и ти да го направиш. Едни от най-яките приятелства са започвали по време на лагери, така че това е първият ти вариант.

Може да се запишеш на спорт. Като тренират заедно, тийновете обичайно стават задружни и след това никой не бърза да се прибира.

Ако не ти се спортува, се запиши на танци, йога или на ателие по изкуство. Когато срещнеш ученици на твоята възраст, с които имате еднакви интереси, сближаването е въпрос на малко време.

Социалните мрежи и игрите също са възможност, но бъди внимателен/ а. Най-добре не излизай с хора, които не познаваш. Ако сте голяма група, която, да речем, се уговаря да отиде заедно на концерт, се увери, че тези хора с нищо не застрашават твоята сигурност и комфорт. По-добре да изкараш самотно лято, отколкото една нощ с незнайни последици.

Потърси всякакви варианти наоколо – може да заговориш съсед, тийн от приятелско семейство или на колега на вашите. А може би съученик, с когото през учебната година не контактувате особено много? Организирай някакво забавление, покани хората, които са наблизо през ваканцията и нека те поканят други хора. Така постепенно може да се заформи

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар