Как да създадем безопасен дом за котката?

Да, котката има седем живота и умее да се измъква от рискови ситуации, но всичко си има граници. Да й спестим опасностите, които могат да се окажат фатални!

Без токсични растения и продукти

Някои растения крият смъртна опасност за котката – фикусът, азалията, момините сълзи, бръшлянът, филодендронът, олеандърът и др. Поставете ги на недостъпно място, а за нея купете специална трева за

котка

Някои растения крият смъртна опасност за котката

котки. Вредни са и много от химическите продукти за почистване на дома, както и лекарства като парацетамола, аспирина и ибупрофена.

Подредени кабели и електрически уреди

Котката обича да играе, а нейната площадка за игри е домът – всичко в него може да й послужи за забава, включително електрическите кабели. По-дебелите от тях, предназначени за телевизора, не са така опасни както тънките, например тези от зарядните устройства. Опасността от елекрически удар е реална. Бъдете много внимателни, преди да включите някой уред, защото котките обичат да се крият на странни места като пералната или миялната машина, фурната на печката и т.н.

Обезопасени прозорци и балкони

Падането от високо може да причини на котката наранявания с фатален изход. Дори и да живеете на нисък етаж без опасност от счупвания при падане, измъкването на вашия домашен любимец може да го постави в рискова ситуация на улицата, пише „Жуpнaл“. Сложете на прозорците и балконите предпазна мрежа.

И още…

– Не допускайте котката да има достъп до кофата за боклук – там често се намират токсични продукти и изхвърлени стари лекарства.

– Слагайте капака на тоалетната чиния, за да не може котката да пие от водата в нея.

– Определете сигурно място, отделено с врата, за химическите домакински продукти.

– Махнете от етажерките острите предмети, които могат да наранят котката, ако тя ги събори.

– Не използвайте продукти против бълхи, ако те не са ви посочени от ветеринарен лекар. В никакъв случай не употребявайте препарат, предназначен за кучета.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар