Вижте тези полезни техники за постигане на щастие и хармония

Ти лайф за Лекува

Често изразходваме доста енергия да размишляваме върху недостатъците си, като се опитваме да открием кои сме всъщност. Вместо това може би трябва да решим наистина какви искаме да бъдем и да се превърнем в такива.

Освободете напрежението

щастие и хармония

Освободете напрежението

Мисълта, че искаме да сме земни, жизнени, състрадателни и любвеобилни, веднага определя целите ни, което от друга стана ги прави по-постижими. За да не забравяте целта си, запишете желанията си в дневник.

Демонстрирайте стремежите си чрез действия: ако изберете „любвеобилна“ за свой лозунг, показвайте любовта си чрез физическата си привързаност и малките жестове, които свидетелстват за добрина, търпение и разбиране.

Можете да използвате същата идея и за други сфери на живота си. Ако искате да бъдете по-пестелива например, поставете бележки върху кредитните си карти, които ви напомнят, че пестеливостта е ваша приятелка и трябва да изплатите дълговете си и да спестите за поредната вноска за апартамента си.

Ако искате да имате връзка, не си поставяйте срокове с мисли от типа: „Трябва да имам сериозна връзка до края на годината.“ Вместо това бъдете отворени към възможността за връзка, като направите усилия да подобрите самата себе си. Можете да го направите, като приемате поканите за срещи и експериментирате повече с различни дейности, които развиват социалните ви контакти.

Проведете сериозен разговор и с вътрешното си аз, което често изключва определени личности от списъка с потенциалните ви партньори само заради обувките или окосмяването по лицето им.

Позволете си улеснение

Нуждата да успеем често е нещо, което сами си налагаме. Ако си позволим да бъдем отворени, можем да експериментираме и да сме любопитни да опознаем самите себе си – реакциите и несъзнателните си цели.

Понякога не грабваме някоя възможност, само защото се притесняваме, че няма да успеем веднага. Може да откажем да опитаме и нещата, които са вид предизвикателство, като например да поемем повече задължения в работата, да пътуваме до някоя далечна страна или да вземем часове по нещо, защото смятаме, че не сме достатъчно способни.

Като деца ни учат, че единственият начин да станем добри в нещо е да се упражняваме и „всичко е наред, ако не знаеш как.“ И все пак, като възрастни, ние някак си чувстваме, че трябва да знаеш и можеш всичко, без да си се упражнявал.

Когато си позволим да сме просто начинаещи, се чувстваме свободни да сгрешим, да се присмиваме над себе си и да се наслаждаваме на това, което правим, без да се фокусираме единствено и само върху резултата, пише „Журнaл“.Това е един градивен начин да улесним нещата. Да си позволим да започнем отначало във всеки един момент ни дава възможността да постигнем желаните промени, без да минаваме през разговора за провали и недостатъци.

Без повече „трябва“

Ще се заредим с мисълта за позитивната промяна, ако мислим за нещата, които ще спечелим, ако успеем да се самовъзпитаме, а не да протестираме за всички неща, от които трябва да се откажем. „Трябва“ не помага, когато се опитваме да се променим.

„Трябва да откажа пушенето“ например звучи по-позитивно, като „Ще се сдобия с по-добро здраве, повече енергия, по-добър вид и ще имам повече пари за храна, дрехи, почивки и козметични процедури.“

Използването на тази техника на позитивното мислене прави стъпките към целта ви по-лесно постижими, като ви носи удовлетворение още от началото. Малко от нас се учат чрез наказания, но всички сме отзивчиви на награди.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар