Тайните на пролетния грим – ето какво трябва да знаете

Настъпи ли пролетта, искаме да изрисуваме с пъстрите цветове на природата собственото си лице. И особено очите, които са прозорецът към нашата душа и онази омагьосваща част, която притегля неустоимо чуждите погледи и сърца към нас.

Всичко в грима е въпрос на хармония, затова обърнете внимание на най-важните детайли.

грим

Всичко в грима е въпрос на хармония

Някои дами предпочитат „топлите“ тоналности, като залагат на златното, оранжевото и жълтото. Други са страстни почитателки на „студените“ багри като синьо и зелено, защото те правят очите по-живи и изразителни.

Ето защо, преди да купите грим или дрехи, направете тест, за да сте сигурни, че сте открили своята цветова гама. Но независимо какви сенки, червила и ружове избирате, има универсални продукти, които са задължителни за перфектния грим. Такива са очната линия и спиралата, които уголемяват окото и му придават желаната дълбочина.

Очната линия

Тя е не само основният начин да подчертаете окото си, но и една от първите разкрасителни процедури. Още в Древен Египет изрисуването на очния контур е било признак не само на хубост, но и на царственост.
Защо ни е нужно да я рисуваме? Когато тушът се слее с миглите, се получава естествено продължение на окото, като се разширява погледът и той става много по-проникновен.

Кой молив и туш е подходящ? Този, който лесно се нанася, има наситен цвят и е безопасен за здравето.

Употребата на водоустойчиви продукти прави грима дълготраен и му пречи да се разтича и размазва, особено в по-топлите дни.

Как да очертаете очната линия? От вътрешността на окото навън нарисувайте линията все едно чертаете стрелка. Завършете я, като закръглите навън опашницата. С тънка чертичка затворете вътрешния ъгъл на окото.

Спирала за максимален обем

Дължината на миглите винаги променя външния вид и израз на лицето, като прави очите големи и изваяни, а лицето много по-живо и структурирано, пише „Жуpнaл“. При избора на четчица трябва да следите тя не само да извива миглите и да ги издължава, но да отделя всяка мигла, без да й позволява да се слепва с останалите.

Спиралата трябва да покрие изцяло миглите, за да изглеждат неотразими от всички страни. Изборът на монолитна четка гарантира нанасянето на емулсията върху по-голяма площ и прави гримирането уверено и бързо. Така само с едно-две движения ще увеличите миглите, а очите ще изглеждат много по-големи и дълбоки.

Дължината има значение. Освен спиралите, които „обличат“ миглите в наситен черен цвят, можете да ползвате и цветни спирали. Четчиците могат да бъдат различни по форма – класически, плоски, ветрилообразни, като основната цел е да нанасят с лекота фината текстура, да създават пищен обем и да разделят миглите.

Дължината при миглите е от значение, като все повече навлизат в употреба спиралите, които създават ефект на „пеперуда“ или на „изкуствени мигли“. Все пак не забравяйте, че има и една нова тенденция в гримирането – да изглеждате напълно естествени, макар и добре гримирани.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар