Пролетно освежаване на дома – на какво да обърнем внимание?

алкогард промоция

Вече викаме с пълно гърло „Пролет, здравей“. Заедно с нас обаче без глас викат прозорците в дома ни, издържали на дъжд и кал, студ и мръсотия, а също диваните и килимите, които от месеци събират прах, защото през зимата прането им е невъзможно. Изобщо целият ни дом има нужда от пролетно освежаване.

Това обаче значи легени с препарати, четки и лазене на колене, рани по ръцете и болки в гърба. А можем да си спестим всичко това, да седнем на дивана и да си пуснем някой филм, докато професионалистите свършат

освежаване на дома

Пролетно освежаване на дома

всичко вместо нас.

Удоволствието домът ни да засияе без да сме си мръднали пръста ще ни струва между 100 и 200 лв. В зависимост от това дали все пак ще свършим нещичко сами или ще оставим всичко на почистващите фирми.

В момента има много атрактивни промоции, които предлагат различни услуги за пролетно почистване.

Когато си търсите ваучер, трябва да обърнете внимание на някои важни неща. От значение например е квадратурата, която задължително е отбелязана в офертата. Някои важат за помещения до 50 кв. м., други за до 100 кв. м. и т.н. Цената също е различна. Освен това повечето фирми посочват, че намалението не важни при силно замърсяване.

Можете да си поръчате фирма само за конкретна част от почистването. Така например може да ви изперат холната гарнитура за 30 лв., да дезинфекцират санитарните ви помещения за 25 лв. или да ви излъскат прозорците и дограмата за 22 лв. Има и комбинации, като пране на холна гарнитура, килим и матрак, плюс двустранно измиване на прозорци и дограми, което струва 50 лв.

Горе-долу толкова обаче излизат и ваучерите за цялостно почистване. За 50-60 лв. можете да си наемете екип, който да измие дограмите и прозорците двустранно, да обезпраши мебелите, да почисти тоалетната и банята (ако са в едно помещение – измиване на стенни плочки, тоалетна чиния, душ кабина и мивка), да обезмасли кухненските шкафове, плотове и електроуреди (външно), да изчисти с прахосмукачка и забърше подовите настилки и да изпере дивана ви или 4 кухненски стола.

За 100 лв. пък към всичко това се добавя, измиване на вратите, гланциране на мебелите и обзавеждането, обезпрашаване на техниката с антистатична четка от камилски косъм, предпазващ от бързо повторно запрашаване, обезпрашаване на мека мебел със специална електрическа тупалка, изсмукваща прах и мръсотия в дълбочина до 40 см. При силна замърсеност – изпиране и подсушаване до полусухо.

Друг вариант за комплексно почистване пък излиза 125 лв. и към всичко изброено до тук добавя почистване на подпрозоречни первази, обезпрашаване на ел. ключове и контакти, премахване на паяжини, обезпрашаване на вътрешното тяло на климатика и на основните осветителни тела.

И тъй като пролетта е и сезонът на ремонтите, ако планирате такива, бъдете спокойни – има надежда и вие да гледате филм, докато някой чисти след вас. Макар повечето ваучери да не важат за силно замърсени помещения, има оферти специално за домове след ремонт, пише „Телеграф“. Така например за 140 лв. можете да наемете фирма, която ще изчисти с прахосмукачка подовите настилки и ще ги почисти, ще измие прозорците – дограма, стъклени врати и преградни стени, ще почисти бюрата, масите, шкафовете, секциите и етажерките, ще забърше прахта, ще излъска кухнята, ще обезпраши всичко от дивана до контакта, а след това ще полира пода с умна машина.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар