15 хитри начина да улесните ежедневието си

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ето нашите съвети как да си улесните домашната работа и да се справите с някои неприятни дреболии в кухнята.

1. Слагайте попивателна хартия в бурканчетата с брашно, захар и сол. Тя веднага ще поеме излишната влага и няма да се образуват бучки.

цвете орхидея

Поливайте орхидеите с дъждовна или преварена вода

2. Ако се изцапате с лепило – намажете кожата си с маргарин, оставете за малко и сетне лесно ще отстраните лепилото.

3. Направете си весели пръстени за салфетки – не изхвърляйте ролките от кухненска хартия. Нарежете ги на пръстени и ги облепете с пъстра хартия. Ще имате в какво да сложите салфетките на следващия семеен празник. Между другото, при лошо време децата могат да се забавляват чудесно, като майсторят такива неща.

4. Използвайте почистващ препарат от природата – разрежете на две картоф и почистете с него тенджерите и мивката. След това забършете с чиста кърпа. Така се чистят чудесно и замъглени огледала.

5. При миене не топете зеленчуците в много вода, тя ще разтвори съдържащия се в тях витамин С. Изплакнете ги основно, но за кратко под течаща вода.

6. Не изхвърляйте старите чорапогащи. Ако нямате с какво да изчистите полепнали косъмчета върху тъмни тъкани по мебелите, четкайте с тях в посока, обратна на тъканта.

7. Искате да направите наистина хрупкави пържени картофи? Преди пържене ги поръсете с малко подсолена вода.

8. Гответе с малко вода, особено картофи и зеленчуци. Те трябва да са покрити само с един пръст вода. Така ще съкратите времето за готвене с няколко минути и ще пестите ток.

9. Използвайте старите моливи. Извадете графита и ще го използвате в пергела.

10. Орхидеите цъфтят всяка година отново, ако ги поливате веднъж седмично с дъждовна или преварена вода. Излейте излишната вода.

11. Пазете завесите в банята от мухъл – сложете малко бебешко олио на суха кърпа и изтъркайте с нея вътрешната страна на завесата. То ще отблъсква водата и сапуна.

12. Кадифето.

Дрехи от кадифе окачете след пране на пластмасова закачалка. Малко преди да изсъхне, изчеткайте с мека четка срещу косъма. Така повърхността гарантирано ще е кадифено мека.

13. Проверете сметките за отопление през миналата година. Помислете дали не трябва да промените нещо в дома си, за да намалите разходите, пише „Журнал“. Добре ли са уплътнени прозорците и вратите?

14. Нова роля за почистващите таблетки за зъбни протези – използвайте ги и за почистване на шишета за вода. Сложете една таблетка в шишето или термоса, добавете вода догоре и оставете за една нощ. След това изплакнете добре. Така можете да отпушвате и мивки.

15. Имате къртичини в градината?

Използвайте пръстта им за саксиите у дома. Ако не можете да търпите къртиците, не ги убивайте, а ги пропъдете. Полейте малко отвара от чесън върху къртичината, те не понасят миризмата и сами ще си тръгнат.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар