Детето обича да смята? Ето как да развиете уменията му по математика!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Броенето и смятането са умения, които влизат в основния инструментариум на математиката.

Детето обича да смята

Понятията в тази точна наука обаче са далеч по-широки: включват и пространствено мислене, представа за форма, величина, време, количество, свойства и съотношения на обектите, с които трябва да се запознае всеки бъдещ математик.


На първо време е достатъчно да предложите на малчугана като игра да сравнява геометрични фигури по форма, цвят, размер, количество. Така ще се приучи самостоятелно да анализира информацията, която има, да класифицира, да прави изводи, да обобщава – все умения, които ще му помогнат после в училище да усвоява по-лесно нови знания.

Любимите конструктори и мозайки са идеални занимания за развитие на логическото мислене в периода от 3 до 6 години. Нека тези игри станат всекидневна традиция, както приказката за лека нощ.

Мисленето става водеща функция в развитието на детето към петгодишна възраст. Тогава малкият човек започва да разсъждава самостоятелно, да прави изводи от своя гледна точка. Задава въпроси, породени от логически връзки, с удоволствие разглежда книжки със загадки, лабиринти, откриване на разлики. Добре е да избирате заедно занимателните издания за деца в книжарниците, за да се доверите не само на вашето мнение, но и на неговото, пише Журнал за жената.

Курсовете по математика са подходящи за 6-7-годишни малчугани само ако се справят с лекота и удоволствие със задачки, съобразени с възрастта им. Тогава те вече са и ученици, така че може спокойно да изберете някой образователен център за извънучилищна дейност и да запишете малкия математик. До този момент е важно да сте под­готвили „почвата“ за по-нататъшното развитие на математическите способности на детето. Това се отнася и за всички други заложби, които се проявяват в предучилищна възраст, но се формират оконча­телно в началното училище.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар