Ето как да направите пролетното почистване бързо и лесно!

алкогард промоция

Внимание към дреболиите

Извадете всичко и от чекмеджетата, а не забърсвайте само праха отгоре. От една страна, така ще почистите и вътре, от друга, ще реорганизирате подредбата по-практично, и от трета, много е вероятно да откриете доста неща, които са за изхвърляне.

ИДЕЯ – За да не ви стане скучно по време на тази пипкава дейност, си пуснете любимата музика за настроение.

Пролетно почистване

Правилната стратегия

Започнете почистването от горе надолу и от стая в стая. Първо тавана – махнете паяжините, след това почистете всички предмети и пространства, за които е нужно да се качвате на стълба или стол. После идва ред на вещите и мебелите, които са на нивото на очите, и чак на финала е подът.

ИДЕЯ-  Може да замените традиционната химия с натурални средства – там, където това е възможно.


Стъклени витрини и прозорци

Не ги бършете на пряка слънчева светлина, тъй като лъчите създават цветни ореоли по тях и не може да видите добре къде и как почиствате.

ИДЕЯ, С вода и спирт прозорците заблестяват. За ъгълчетата използвайте навлажнена четка за боядисване.

Лампите

Поне веднъж в годината е добре да свалите всички отделящи се части на осветителните тела и да ги почистите.

ИДЕЯ – За най-тесните места използвайте навлажнена четка за рисуване с мек косъм.

Оцет и вода

Тази комбинация е за меки повърхности – килими, диван, възглавници…

ИДЕЯ – По-упоритите замърсявания може да почистите с навлажнена с кислородна вода гъба.

В банята

Нека си признаем – почистването на фугите е една от най-досадните дейности. За по-упоритите замърсявания използвайте стара четка за зъби.

ИДЕЯ. Ако се налага да употребите белина, сложете очила за плуване – това ще ви спести дразненето на очите.

Ред и в килера

Ако сте от щастливците, които разполагат с такова помещение, то пролетта е точното време за разчистването му. Изхвърлете всички стари продукти, както и всички костилкови компоти – тяхната трайност е точно една година.

ИДЕЯ. През лятото ще ви бъде много по-лесно, ако сега измиете всички празни буркани, добавите нови капачки и ги приберете по вид и размер в найлонови торбички.

Преоценка на гардероба

Извадете всичко навън, почистете, оставете да се проветри и в това време разпределете дрехите на купчини: тези, които остават; за приятели; за дарение на някой дом за деца; такива, които имат нужда от преправяне; ненужни. Не задържайте само от носталгия нещо, което не носите от години.

ИДЕЯ. Дрехите за изхвърляне също подредете по вид – връхни, поли, за деца… И ги пъхнете в торбички. Закачете ги за контейнера – за вас може да не са от полза, но може би ще зарадват някой бездомник, пише Журнал за жената.

Сезонно пране

Време е да зазимите пухкавите зимни завивки и топлите якета. Но преди това ги изперете или дайте на химическо чистене (ако за някои прането е неудачен вариант). За да ухаят приятно и след като ги отборите месеци по-късно, добавете към праха за пране няколко капки етерично масло със свеж мирис.

ИДЕЯ. За да не заемат много пространство в гардероба или скрина, може да ги приберете във вакуумни торби.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар