Искате да усвоите нова професия? Започнете с тези 5 неща

Години наред сте ходили на работа, която не ви е доставяла удоволствие. Колегите, спецификата на работата, заплатата – това съвсем не е пределът на вашите мечти. Можете да сте от хората, които не чакат да бъдат съкратени, а сами установяват, че работата им се е превърнала в рутина и искат да променят нещо.

Как да го направите?

новата работа

Напишете на лист какво искате да правите

Какъвто и да е поводът, въпроси от типа „На кого съм притрябвала?“ не са много градивни. Ситуацията по-скоро е прекрасен повод да помислите как да започнете всичко отначало и да намерите работата на мечтите си.

С какво да започнете?

Новото начало винаги е сложно, особено ако сте посветили голяма част от живота си на едно работно място.

Но ако ще променяте нещо, трябва да действате веднага, а не да чакате.

Предлагаме ви план за действие.

1. Описание на мечтата

Напишете на лист какво искате да правите – какво ви радва. Чак след това проучете пазара и открийте към коя от търсените професии имате предразположение.

2. Правилният избор

Не е изключено, докато правите списъка, да установите, че много отдавна сте направили правилния избор.

Просто вече ви е станало скучно. Затова помислете какво можете да промените в ежедневната си работа – сигурно има нещо, което би могло да бъде по-ефективно или да подходите по-находчиво. Усъвършенствайте се, следете новостите.

3. Реализация на плана

Обмислете как си представяте новото си работно място, направете мониторинг на компаниите и изберете онези, които са по ваш вкус. После опишете личните и професионалните способности, които притежавате и ще са подходящи в дадената професия, а също и онези, които ще трябва да развиете (и се заемете с преквалификация и професионална литература).

4. Предишни заслуги

Вероятно сте свършили добра работа за фирмата през годините, пише „Журнал“. Помолете прекия си ръководител да ви напише препоръка. Съберете всички свидетелства за служебни постижения – важни са за устройването ви на следващо работно място. На събеседването убедете потенциалния си шеф, че сте готови да се обучавате и развивате.

5. Никакво бързане

Премисляйте всичко добре. Всяка промяна е стрес, затова е добре да се подготвите правилно. Може би за известно време ще трябва да се откажете от обичайния си начин на живот. Важното е да помните, че това не е завинаги. Задължително ще ви се получи, просто трябва да се движите право към поставената цел.

А за да не изпаднете в отчаяние, занимавайте се с хоби, което ви носи положителни емоции. Те са ви много нужни.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар