Как да използваме грим, за да оформим релефа за идеално лице

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Според американски учени идеалното съотношение между очите и устата спрямо общата дължина на лицето е точно 36%, а дистанцията между очите трябва да е 46%. Какво означава това в превод на обикновен език? Съотношението 36/46 всъщност почти се доближава до обикновеното лице. Идеалното лице би трябвало да има овална форма и ако прокараме вертикална линия през челото, очите, носа, устата и брадичката, следва да се получат две абсолютно симетрични половини. Такава перфектност в реалния живот не съществува. Лицата могат да бъдат кръгли, квадратни, като сърце и в по-редки случаи се доближават в известна степен до въпросния идеал. Добрата новина е, че с помощта на грим можем лесно да коригираме природата.

Различни форми на лицето

Сърцевидно лице

Има широко чело и страни, които се стесняват надолу към брадичката.


КАК ДА ГО КОРИГИРАТЕ. Първо нанесете основен тон, съобразен с нюанса на кожата. В средата на челото прокарайте вертикална линия с по-светъл нюанс и леко я разлейте настрани. Със светло очертайте зоната под очите – като дъга, която се изтегля нагоре към клепача, достигайки до края на веждите. Третата светла точка е върху брадичката. С по-тъмен нюанс оформете малка дъга под светлата точка на брадичката, под скулите, започвайки от слепоочията, както и в двете страни на челото.

Като квадрат

То е с широко чело и скули, широки колкото квадратната брадичка и челюст.

КАК ДА ГО КОРИГИРАТЕ. Нанесете основен тон върху цялото лице. Фиксирайте брадичката със светъл нюанс, за да заоблите визуално тази част на лицето. Поставете светли петна и под очите – от носа до външния ъгъл на окото. С тъмен нюанс леко стеснете долната челюст от двете страни на брадичката в посока към ушите. Нанесете два тъмни кръга в средата на бузите и тъмна дъга върху челото.

Като ромб

Отличава се с по-широки скули и сравнително тясно чело и брадичка.

КАК ДА ГО КОРИГИРАТЕ. Нанесете основен тон на лицето. След това коригирайте визуално формата на челото и брадичката с по един светъл акцент. Поставете светли петна и под очите. С по-тъмните нюанси леко отнемете от ширината, като за целта поставите две тъмни сенки в тази част на лицето, но не непосредствено под скулите, а малко по-надолу.

Кръгло лице

Има заоблено чело и брадичка, на ширина и дължина е почти еднакво.

КАК ДА ГО КОРИГИРАТЕ. След като нанесете основния тон, нарисувайте стратегически светли зони – в центъра на челото и брадичката, както и под очите като триъгълници със сочещи надолу върхове. Тъмните нюанси поставете по периферията на лицето, като започвате почти от средата на челото, минавате през слепоочията и достигате до зоната под бузите.

Овално лице

То има най-балансирани пропорции – с високи скули и леко стеснена брадичка. Но понякога има дребни неща за поправяне, пише Журнал за жената.

КАК ДА ГО КОРИГИРАТЕ. Почти не се налага да нанасяте корекции, но все пак има детайли, които бихте могли да направите още по-съвършени. След основния тон, подчертайте с по-светъл нюанс цялата дъга под очите, чак до слепоочията. Поставете малък светъл акцент и върху брадичката. С по-тъмен цвят в основата на косата леко намалете височината на челото. Нанесете тъмно под скулите и под брадичката, за да ги подчертаете.

Анти-ейдж лифтинг нощен крем GOLD&DIAMONDS 50+ – 50 мл

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар