Вижте на каква температура трябва да се перат дрехите, за да са наистина чисти

Ако ги перете на температура по-ниска от 60 градуса, всички бактерии остават по тях

дрехите

Ако ги перете на температура по-ниска от 60 градуса, всички бактерии остават по тях


Често пъти си мислим, че дрехите ни, са чисти, след като са минали през пералнята, но истината е, че това е огромна заблуда.

Оказва се, че ако не изперем дрехите на определена температура, преобладаваща част от мръсотиите, бактериите и микробите си остават по тях.
Ново проучване сочи, че прането на дрехите на температура 40 градуса не е вредно за околната среда, но пък не изпира почти нищо.

Проведеното от тях наблюдение сочи, че има еднакво количество бактерии в дрехи, които са били изпрани на 40 градуса и тези, които са мръсни.
Това, че дрехите ви миришат добре след прането съвсем не е гаранция, че те са чисти.

Безспорно прането на ниска температура подпомага опазването на околната среда, но не и на здравето ни, алармират специалисти.
Те посочват, че всички бактерии по дрехите ви оцеляват, ако ги перете на температура по-ниска от 60 градуса.

В случай, че на дрехата е обозначено, че трябва да се пере на температура, по-ниска от 60 градуса, то задължително трябва да добавите дезинфектант.
Освен това, за да предотвратите разпространението на бактериите в пералнята, е необходимо поне веднъж месечно да я пускате да пере празна и на 90 градуса, пише zajenata.bg.
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар