Съветите на психолозите за най-добра релаксация!

Жени, не казвайте НЕ, когато искате да кажете ДА!

Мъжете рядко разбират, че всъщност ви се иска да ви питат „Защо“, да ви навиват още, докато се съгласите с предложението им. Те просто приемат отказа и не повтарят поканата, за тях черното е черно и бялото бяло, обясняват психолозите!

Релакс с четене

Релакс с четене

Релаксирайте с мандарина или портокал


Когато белите мандарина или портокал, е много подходящ момент да се освободите от напрежението, обясняват американски психолози. За да се заемете с цитрусовия плод, е необходимо да оставите всичко друго, с което сте се захванали, защото за беленето ви трябват и двете ръце. Приятният мирис е допълнителен бонус – ароматерапия, а познатите и лесни за изпълнение движения ви освобождават от необходимостта да се съсредоточите и действат като антистрес техника. За най-добър ефект белете мандарината бавно, на спирали, като вдишвате дълбоко и се наслаждавате на аромата. Когато е готова, изяжте я също бавно, парченце по парченце, и вкусвайте всяка капка и хапка от сочния освежаващ плод.

Седем години по-дълго живеят хората, които се смеят често, показва изследване на американски учени. Широката усмивка на любим човек, отправена към вас, пък предизвиква същите приятни емоции, както ако сте научили, че печелите 40000 долара, изчислили психолозите.

Доверието в съседа подобрява здравето!

Хора, които вярват, че съседите им са добронамерени, приветливи и услужливи, се чувстват по-добре физически и психически, показва скорошно изследване на учените от университета Мисури, САЩ, пише Журнал за жената.

Използвайте затишието преди бурята

Внезапните стресови ситуации не могат да бъдат предвидени, но спо­койните моменти могат да бъдат използвани за спра­вяне със „заинати- ли“ се проблеми. Не се опитвайте да спрете цигарите, да стопите из­лишните килца, да намалите пиенето или да проведете „онзи“ разговор с партньора си, когато сте под напрежение по друг повод – например гоните последен срок в службата или започвате работа на ново място. Направете го, когато в живота ви е настъпил мирен и ведър период.

Блондинките са по-раними

Светлокосите жени по рождение са психически по-неустойчиви в сравнение с тъмнокосите, твърдят английски учени.

Естествените блондинки изпадат по-лесно в нервни кризи, страдат от липса на увереност в собствените си качества и често се поддават на хорските приказки за тъпотата им, които не почиват на научни факти. Цветът на косата определя донякъде устойчивостта на нервната система, но не и висотата на интелектуалните способности, уверяват изследователите.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар