Вече има нова мода сред домашните любимци! Прочетете кои са те!

Ако сте склонни да приемете в дома си по-необичаен любимец, ето какви са възможностите

Костенурка

Костенурка

Игуана

Тя прилича на гущер, но е много по-голяма и по-бавна. Родом е от Южна Америка, затова в терариума трябва да е горещо и влажно. Проблемът е, че игуаните боледуват тихо и когато признаците станат видими, вече може да е доста късно за лечение.


Змия

Има много видове, но не всички са подходящи за домашно отглеждане. За начинаещи е добре змията да бъде малка и по-безобидна. И е задължително да се вземе питомна, а не дива, която е трудноприспособима. Повечето змии се хранят с мишки, и то по-рядко, което е едно от удобствата.

Големи папагали

Те впечатляват с красотата си. Някои могат да бъдат отлични другари, но рано или късно съседите ви може да възроптаят срещу крясъците. А и имат нужда от големи волиери, в които да се чувстват удобно.

Гекон

Това влечуго е малко и много симпатично. Нормално обитава зони с умерен климат, така че лесно ще му осигурите подобни условия. Важно е да му се дава подходяща за вида храна.

Дългокосместо морско свинче

То е симпатично на вид, а и лесно се сприятелява с хора. При правилни грижи може да живее и 10 години. Този гризач е податлив на дресура, има подчертано спокоен характер и е много подходящ за малки деца. Но има нужда от по-просторна клетка, както и от прясна вода и свежа храна постоянно.

Чинчила

В последно време е доста модерен домашен любимец. Чинчилата обаче се нуждае от определени грижи, за да не се разболее. Тя е по-скоро срамежлива, не обича да се гушка или играе. Но обича да си крие разни предмети в жилището. Пазете я от предмети които биха могли са токсични.

Костенурка

На пръв поглед отглеждането й изглежда лесно. Но не се лъжете. Костенурките имат нужда от специфични условия, между които и допълнително осветление. Освен това трябва да се пазят от претопляне и от… преяждане, тъй като някои разновидности са доста лакоми.

Пор

Той е общителен, бързо се адаптира към живот в апартамент и умее да спазва правилата, които налагате. Но трябва да му обръщате много внимание, тъй като лесно изпада в депресия. И е безкрайно любопитен и може да попадне в ситу­ация, която да застраши живота или здравето му, пише Журнал за жената.

Жаба

Видът Bombina orientalis се счита един от най-добрите варианти за начинаещи, тъй като е красива, лесна за отглеждане и атрактивна. И също така може да я научите да се храни от ръката ви.

ЕХИНАЦЕЯ – био сок – 200мл Царицата на имунитета! За деца и възрастни! Без консерванти!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар