Искате да зарежете постоянната си работа? Ето какво да очаквате!

промоции

Продължавате да мечтаете за свободен график, но година след година продължавате да си ходите на работа в офиса, по строг график… А съвсем не ви устройват нито шефът ви, нито обемът на работата, нито работното време, нито заплатата.. Защо не се решавате да промените това?

Разбира се, на първо място е страхът от влошаване на материалното състояние. Има и още: може би не

работа

Обичате ли работата си?

всички близки ще харесат вашето ново занимание и плановете за него, та ще ви се наложи да отстоявате решението си. Какво още ви пречи? Смяната на облеклото, на имиджа.

Е, ако минавате от офисна работа към свободна професия, то значи сменяте костюма с дънки, което си е удобство. Но ако трябва да смените удобните свободни дрехи с тясна пола и сако, то и това спокойно може да се превърне в пречка за осъществяване на вашето желание.

Какво да правите?

– Ако искате да преминете към някаква по-свободна професия, то започнете с по-безболезнени стъпки.

Например по време на отпуск се потопете в желаната нова дейност (или сами, или може да ви наемат някъде за кратко), като се опитате да посветите на тази работа толкова време, колкото предвиждате да отделяте в бъдеще.

Много е важно новото ви занимание да не ви се сгромоляса като голям ангажимент, а да навлезете в него внимателно, без пришпорване – например опитайте да се отнасяте към идеята си за нова професия първо като към хоби – включете се в група по интереси, правете нещо в свободното си време. Така ще се почувствате по-уверено, ще осъществите нужните връзки и ще можете да пристъпите към новата си работа с някаква основа.

– Ако искате да преминете към по-строг режим – или просто мечтаната работа го изисква, то започнете да се организирате по-добре, пише „Журнал“. Ако ви предстои да започнете работа в офис, то предварително започнете да работите по такъв график, какъвто бихте имали в офиса.

Така ще свикнете с новото разписание. Общувайте си с познати, които вече работят по такъв ритъм. И се учете – постоянно се учете! Това значително ще намали страховете ви и ще ви помогне да се ситуирате много по-лесно на новото място.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар