Ето кои са най-важните неща за правилното използване на хладилника!

промоции

Обикновено за най-добро съхранение на повечето продукти разчитаме на хладилника. Но и там можем да сгрешим в подхода. Ето кои са най-важните неща за правилното му използване, за да не допускаме разваляне на продуктите.

Продуктите в хладилника

Продуктите в хладилника


Не поставяйте бързоразвалящите се продукти на рафтчетата на вратата на хладилника, независимо от факта, че там ви изглежда най-удобно – това е мястото в хладилника, което е подложено на най-чести температурни промени.

Влажността спомага за възникването на плесени и гниете на продуктите. Затова подсушавайте плодовете и зеленчуците, преди да ги сложите в хладилника.

За да предотвратите вкисването на млякото, добавете щипка сол в бутилката/кутията в момента, в който я отворите. После поставете задължително в хладилник.

Можете да съхранявате яйцата по-дълго, ако в хладилника ги подредите с острата част нагоре.

Магданозът и другите пресни зелени подправки се запазват най-свежи, ако се измият, подсушат и поставят в стъклен буркан с капак в хладилника.

Извън хладилника

Не слагайте доматите и цитрусовите плодове в хладилника – ниската температура влияе на вкуса и аромата им.

Бананите не се съхраняват добре в полиетиленови пакети – ако ги оставите в плик, бързо ще изгният. Най-дълго можете да ги запазите в по-свеж вид, ако ги отделите от другите плодове, а дори да отделите и самите банани един от друг. Дръжките им обвийте с алуминиево фолио.

Когато сварите зеленчуци, не ги оставяйте във водата, в която са врели, защото ще станат воднисти и ще загубят добрия си вкус.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар