Ето кои са седемте най-необичайни професии по света!

Хората казват: „Избери си работа, която обичаш и няма да ти се наложи да работиш нито един ден в живота”. Оказва се обаче, че понякога професията ни избира или пък си харесваме нещо, което ни отвежда по доста странни кариерни пътища.

Дубльор на знаменитости

Както и сами можете да се досетите, популярните хора са доста заети. С помощта на добър фризьор и гримьор обаче могат да постигнат чудеса и… обикновен човек да се превърне в заместник на знаменитост. Такъв професионалист е необходим, когато например преди същинското заснемане на даден филм се правят проби – на осветлението, да речем и т.н. Има и хора, които дублират само ръцете, краката или други части от телата на знаменитостите, когато само те са в кадър. По-популярни са дубльорите, които заместват звездите в сложни и опасни екстремни сцени като каскади и др.

Професионален спящ

Малко ви е сънят или пък лесно можете да спите по всяко време и на всяко място? Ако е така, то може би сте много подходящ да работите като професионален спящ. Някои хотелски вериги понякога наемат хора, които да тестват нивото на комфорт в стаите им и като цяло да преценят дали се спи добре при предлаганите от хотела условия. Май това е единствената възможност да бъдеш въз награден за това, че спиш, докато си на работа.

Стилист на храни

Стилист на храни

Стилист на храни

Това е една особена работа – в която, напук на това, което ни учат като деца, с храната не само може, но и трябва да си играеш. Един хамбургер си е най-обикновен хамбургер, докато не съумееш да го представиш в нова, по-интригуваща светлина. Във всеки филм, в който героите ядат или готвят, в рекламите на хранителни продукти и въобще при всякакви снимки на това как знаменитост отхапва малко от сладоледа си или пък някой си поръчва пица – във всички тези случаи зад кадър работи и стилист по храните. Това обяснява донякъде защо вашето ястие никога не е на вид точно като това от книгата с рецепти, откъдето сте взели идеята за него. Без намесата на професионален стилист заснетите хранителни продукти и ястия биха изглеждали много по-обикновени, пише Журнал за жената.

Професионална шаферка

И това може да е професия. Шаферката под наем е всъщност специално предложение с различни пакети от услуги в него. Булката избира какво точно да прави шаферката и може да я накара да облече каквато и да е рокля, без наетата за сватбата персона реално да има право да възрази.

Лакове

Лакове

Автор на имена на лакове за нокти


Всеки лак разказва история – това е мотото на хората, които кръщават такъв тип продукти с имена като Lincoln Park After Dark („Линкълн парк по тъмно“) или My Voice is a Little Norse („Гласът ми е леко скандинавски“). Доста от известните в световен мащаб козметични марки използват услугите на специалисти, които да измислят име на всеки различен нюанс от сериите им лакове за нокти. Понякога, за да се измисли най-подходящото название, се провеждат брейнсторм сесии, като случващото се там е строго конфиденциално.

Платен зрител

В повечето случаи хората от публиката си плащат, за да гледат представление или шоу, но има и хора, на които им плащат, за да са зрители. Ако много искате да се насладите на живо на любимата си знаменитост или да сте сред първите зрители на някое шоу или спектакъл,това е добра идея за кариера, поне в страни, където често има нужда от професионална публика.

При организирането на много от популярните церемонии по награждавания (като например връчването на наградите „Оскар“, „Златен глобус“, „Еми“) се наемат хора със специалната задача, когато някой от присъстващите стане от мястото си, професионалният зрител да седне на него, така че в залата никога да няма празни места и по телевизията да се вижда, че всички столове в помещението са заети. Разбира се, професионалният зрител трябва да е облечен с необходимото изискано официално облекло за церемонията, иначе би изглеждал доста нелепо до плеядата от знаменитости. На някои церемонии дори не се плаща на хората, които играят роля на нает зрител, защото самата идея да си до известни личности като Анджелина Джоли или Леонардо ди Каприо например, е повече от достатъчна да провокира тълпи от желаещи да присъстват на церемонията.

Оценител на храни

Какво представлява тази професия?! Не става дума за това да слагаш цена на храната, разбира се, а да прилагаш научни изследвания и технологични принципи за изучаване на дадена храна и да участваш в процеса на създаването на продукт. Например един такъв специалист е дегустаторът на сладоледи.

Неговата задача е да яде от леденото лакомство и да дава обратна връзка за качествата на конкретния продукт. Звучи забавно, но всъщност е нелека работа, която се доближава до детайлно научно изследване и изисква от дегустатора да е преминал продължително обучение и да е натрупал значителен опит в тази област.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар