Тези храни трябва непременно да хапвате през ноември и декември

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Научете съветите на специалистите по хранене и защо точно тези храни се препоръчват!

НОЕМВРИ

Тиква и кестени

Тиква и кестени

Тиква и кестени

Тиквата съдържа много малко калории (само 18 за 100 г) и е много богата на бета-каротин. Първото е полезно за линията, а второто се бори срещу стареенето на клетките. И един страничен ефект, който може да се стори много красив за някои – по-честото хапване на тиква придава нежен златист нюанс на кожата, която изглежда сякаш е целуната от слънцето. А това през мрачните зимни месеци стои впечатляващо. Кестените пък осигуряват около 190 калории за 100 грама, което ги прави много полезни и в същото време здравословни за хора, които спортуват активно. Кестените освен това са богати на цинк и селен, което за хората с косопад е много важно, но не се препоръчва на онези, които страдат от колит, тъй като консумацията им предизвиква дискомфорт и подуване.

ДЕКЕМВРИ

Леща и спанак

Яхния с леща и спанак

Яхния с леща и спанак

Лещата е отличен източник на растителни протеини. За зимните вечери това е може би идеалната храна особено ако се комбинира с лимец или ечемик. Тя дава ценни елементи на организма, спомага за възстановяването му след тежък ден (физически и ментално) и освен това бързо засища, без да се налага да се изяждат големи количества.

Но е добре да се приготвя с минимум мазнина, тъй като така е по-лесно смилаема. Спанакът защитава очите, тъй като е богат на лутеин. Това вещество предпазва от дегенерация на ретината – заболяване, свързано с остаряването на организма. Затова се и препоръчва по-честата консумация на спанак след навършване на 50-годишна възраст. В 100 г пресен (или 200 г готвен) спанак се съдържа дневната доза витамин С.

МАСЛО ОТ МОРКОВ За здрава, красива и защитена от вредните UV лъчи кожа!

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар