Как да приключиш една връзка без драма? Ето ти няколко съвета!

Да тe зарежат е ужасно. Но понякога още по-ужасно е ти да зарязваш.

Раздяла

Раздяла

НЕ ПРАВИ нищо ПРОСТО ЕЙ ТАКА

Най-важният въпрос, на който трябва да си отговориш, е дали искаш да приключиш връзката ви или просто търсиш промяна. Ако сте заедно повече от няколко месеца, вече си инвестирала достатъчно в тази връзка, за да си заслужава да помислиш добре, преди да я прекратиш. Преди да вземеш окончателното решение можеш да пробваш системата „не съжалявам за нищо“, която изисква да седнете и да извадите на масата всички карти – от какво сте доволни и от какво не. Опитай като напишеш какво те дразни на листче и обсъдиш написаното с партньора си. Само тогава можеш да прецениш дали си взела правилното решение. И недей да извърташ нещата така, че накрая да те зареже той, защото ще си развалите отношенията, а това не е нужно никому.

НЕКА ГО ЧУЕ ПЪРВО ОТ ТЕБ

Много е вероятно някой от близките ти да е надушил какво си намислила – например най-добрата ти приятелка е забелязала как гримасничиш, докато четеш съобщенията му. Но не се поддавай на изкушението да говориш с твърде много хора, преди да си говорила със самия него. Ако все пак решиш да споделиш с дружката си, настоявай да си мълчи. След като му съобщиш решението си, увери го, че не си казала на никого, защото той може да е параноичен и да си мисли, че всички освен него са знаели.

ИЗБЕРИ ПОДХОДЯЩИЯ МОМЕНТ

Ти вече си взела решение, но за него това може да е като гръм от ясно небе, така че предвиди достатъчно време, за да го обсъдите. Дори и да се получи с кратък разговор, нервите ви със сигурност ще са поразбити, така че не го прави, ако знаеш, че той има важна среща или излизане с приятели. Идеално би било да го направиш в неговия апартамент, за да можеш да си тръгнеш след това. Как ще се справиш зависи от самата ви връзка – скорошно проучване показа, че повечето хора, които са се запознали онлайн, така се и разделят – онлайн. Най-добре е да се запиташ, ако ти си на негово място, как би искала да приключат нещата. Ако не се чувстваш достатъчно обвързана, може да ти се иска да финишираш всичко с прочувствен имейл. Но ако мислиш, че ти не би понесла да бъдеш зарязана така, тогава и ти не го прави. Затвори компютъра и отивай у тях.


БЪДИ ЧЕСТНА

Не се поддавай на клишетата. Като му кажеш, че не си „готова за тази връзка“, когато просто не го харесваш достатъчно, ще го обърка. Ще трябва да го накараш да осъзнае защо не си подхождате, защото иначе ще му е трудно да продължи напред. Но и в това има граница – ако си твърде брутална („Сексът не става“ или „Харесвам друг“), това само ще му донесе още мъка. Опитай се да балансираш емоциите, без да му даваш фалшиви надежди, ако за теб нещата са приключили окончателно. Прояви разбиране, ако се ядоса. Не забравяй, че дори и днес да ти изглежда, че е добре, утре може и да не се чувства така.

ПОСТАВИ ГРАНИЦИ

Трябва да му кажеш какво следва оттук нататък и как виждаш отношенията ви. Направи си предварителен план и уговорете всичко, защото ще ви е трудно да общувате един с друг през следващите няколко седмици. Ако ще споделиш раздялата ви (като си смениш статуса във фейсбук например), първо го предупреди. Също така избягвай смесените сигнали – проучванията показват, че мъжете се справят с разделите по-трудно от жените, защото не са подготвени изобщо, докато повечето жени поне са си помислили, че може да се стигне до раздяла. Само ще му причиниш още мъка, ако му се обадиш пияна до козирката в 3 през нощта и му кажеш „мило“. Но каквото и да става – не прави секс с него! Това само ще удължи болката от раздялата.

КОМАНДВАЙ ПАРАДА С РАЗДЯЛАТА

Ако ви се налага да говорите, ползвай имейл вместо есемеси – така напрежението да му отговориш в 1 през нощта, когато ти пише пиян, ще е по-малко. Прецени с кого искаш да запазиш отношенията си в социалните медии и ако решиш, че няма да е ок да си общуваш с приятелите му, предприеми Фейсбук чистка. Ако се притесняваш, че могат да те заливат снимки, на които е тагнат, го предупреди, че може да го блокираш за известно време. И помни – колкото и лошо да е приключило, той е бил някаква значима част от живота ти и нещо непрекъснато ще ти напомня за това. Така че смени кафенето и любимия ви общ ресторант с нови и започни на чисто!

АНТИЦЕЛУЛИТЕН И АНТИ-ЕЙДЖ КРЕМ С АЗИАТСКА ЦЕНТЕЛА – 250 мл

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар