Самоизмъкни се от кризата – каквато и да е тя! – 3

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ако страдаш заради… криза в самочувствието

Всеки от нас си има някой и друг комплекс и нищо не ни изкарва от емоционални релси така, както един срив в самооценката. Поня­кога се случва нещо неочаквано или напро­тив – не се случва нещо очаквано, и това ни кара да се чувстваме глупави, грозни, дебели, непохватни, неспособни, изобщо пълен провал. Просто не ни е ден (след ден, след ден…).

Разрови се. Не насилвай нещата. Тоест не си поставяй за цел да се почувстваш страхот­но в собствената си кожа в рамките на 1 час или ден. Приеми, че известно време ще продъл­жаваш да смяташ, че си недостатъчно слаба/ красива/ кадърна/ умна/ обичана и т.н., незави­симо дали имаш основание за това, или тази представа всъщност съществува само в тво­ята глава.

Пострадай и физически. Колкото и кофти и безсмислено да ти се вижда, направи точно нещото, от което бягаш като дявол от тамян. Ако смяташ, че си напълняла, събле­чи се и застани пред огледалото за критичен оглед. Докато го вършиш, освен всемирното сдухване и униние, случайно да усещаш, че те наляга главоболие или те заболява гърбът? Според Линда Филд, автор на книга с уроци за печелене на самоувереност, при негатив­ни изживявания организмът ни обикновено реагира еднотипно, например често получа­ваме главоболие, когато сме стресирани. Успокой се. Независимо дали усещаш отри­цателните телесни признаци, или не, глезе­не с масаж, джакузи, вана, педикюр, СПА про­цедури и прочие разкрасително-разтапящи ритуали са нещото, което не само е препо­ръчително, а направо е задължително в този случай.

Компенсирай. Отдели повече време за себе си и направи постъпления да запълниш пропуска в живота си понастоящем, който те депресира.

Погледни в перспектива. Подреди в гла­вата си всички по-крупни кофти периоди в живота си. Сега, от дистанцията на време­то, виждаш, че част от тях всъщност са ти дали доста добри уроци, нали? Оказва се, че си доста по-способна да оцеляваш, отколкото си мислиш. Така че няма начин сега да се дадеш на някаква глупава депресия да те завре в миша дупка, нали!

Ако страдаш заради…

…криза в отношенията

…криза в кариерата

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар