Самоизмъкни се от кризата – каквато и да е тя! – 2

Ако страдаш заради… криза в кариерата

Няма спор, да претърпиш катастрофа на работния фронт, си е депресиращо, независимо дали си се про­била на интервю, съкратили са те или просто са подценили компетентността ти. „Изгърбвах се от работа, а нямаше и намек, че никой го забелязва – признава Виктория. – Когато разбрах, че позицията, към която се стремях, беше дадена на колега с по-малък опит от моя, бях раз­бита!“

Разрови се. За начало изпусни пара­да. Защото това ще те предпази от опасността да преглътнеш разочарованието, вce едно нищо не е станало, докато в един следващ (неподходящ) работен момент дa избухнеш заради пълна глупост и да си съсипеш грижливо градената репутация. Запази достойнство обаче – изчакай да излезеш от офиса и тогава дай воля на чувствата си. И го направи възможно най-бързо, за да не рискуваш да си го изкараш на колега, за което ще съжаляваш по-късно.

Пострадай и физически. Използвай гнева, който поражда даден неуспех в работата, за полезни цели. Спортувай. И то нещо динамично, от сорта на кикбокс, което да ти помог­не да изразходваш натрупаната отрицателна енергия (и „между другото“ да изваеш стройна фигура). Ще се учудиш колко по-спокойна и продуктивна ще станеш… включително в офиса.

Успокой се. Спомни си моментите на триумф в кариерата ти. Е, сама виждаш, че въобще не си пълен неудачник, какъвто се чувстваш в този момент, нали?

Компенсирай. Сложи си снимка или някакъв трофей, напомнящ ти за успехите, виж се с бивш колега и си спомнете добрите стари времена.

Погледни в перспектива. Уреди си среща с шефа си, за да чуеш неговото мнение за -теб като служител. Напиши си нещо като СV за лична употреба – с най-добрите черти на характера ти и с всички хубави изказвания на колеги за теб, и си го прочитай всеки път, когато усетиш червейчето на съмнението относно професионалната ти кадърност да се загнездва. И най-важното, отговори си на 3 неща „Това ли е моята област? Това ли е моята позиция? Това ли е моята компания?“

Ако страдаш заради…

…криза в самочувствието

…криза в отношенията

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар