Живеете в апартамент и искате куче? Ето тези породи са най-подходящи!

промоции

Имате голямо сърце, но малко жилищно пространство? Е, това, не е причина да се откажете да си вземете куче. Има достатъчно породи, които се чувстват добре в апартамент. Вижте кои са десетте най-подходящи и изберете сред тях своя бъдещ най-добър приятел.

Йоркширски териер

йоркширски териер

Йоркширските териери са много сладки

Сладки, пухкави и дребни – те са направо идеални за отглеждане в апартамент. Йоркитата са сравнително тихи, адаптивни към различни ситуации, други любимци и непознати хора, така че спокойно ще можете да каните гости у дома. Обичат вниманието и могат да прекарат часове в скута на стопанина си.

Бостън териер

Този „миниджентълмен“ ще придаде класа на всяко жилище. Кучетата от тази порода не обичат да лаят, което ги прави чудесни обитатели на жилищна сграда. А и не са от най-енергичните и не е необходимо да тичат навън с часове.

Китайско качулато куче

Според някои това може и да не е най-големият красавец на света, но със сигурност тази животинка е много любвеобилен компаньон, което, в съчетание с дребните й размери, я прави много подходяща за живот в апартамент.

Бишон фризе

Красивите пухкави кученца определено отговорят на изискването да не заемат много място, тъй като обикновено са в параметрите 3-5 кг. Но ако вземете бишон фризе у дома, имайте предвид, че кучетата от тази порода са енергични и им е нужна много игра – в жилището или в парка.

Мопс

Компактни на размери и с разтапящи очи и сладка муцуна, мопсовете са чудесен домашен любимец, който се чувства добре в апартамент.

Всъщност представителите на тази порода не биха имали нищо против да се излежават с вас в леглото, пише „Журнал“. Добре е обаче мопсът да се води поне веднъж дневно на средно дълга разходка.

Немски дог

Макар и с огромни размери, кучетата от тази порода са лениви и нямат нужда от много разходки и игри. И въпреки че заема много място на дивана, немският дог е добро куче за любимец на градския човек, защото е със спокоен нрав, дружелюбен и относително тих.

Чихуахуа

Миниатюрните сладури са представители на най-дребната порода в света, затова апартаментът е напълно подходящо жилище за тях.

Проблем може да ви създаде склонността им да лаят повечко, но този лош навик се преодолява с подходящо обучение. Иначе миниатюрните кученца са интелигентни, чувствителни и обичат внимание.

Кавалер кинг Чарлз шпаньол

Едва ли има по-дружелюбни кучета от представителите на тази порода. Ако си вземете от тях, бързо ще разберете, че те се разбират лесно с останалите кучета. Малки на размер, адаптивни и спокойни – те са добра идея за любимец в апартамент.

Ши цу

Животинките със сладка муцунка са сравнително дребни и стига да получават нужните им храна и внимание, са много жизнерадостни. Нямат потребност от чести и продължителни разходки. Единственият препъни камък е красивата дълга козина, която иска редовно сресване.

Английски булдог

Това средно по размери куче не обича да се движи много, така че пространството в апартамента е достатъчно за нуждите му. Стига да приемете факта, че „чипата му муцуна“ предполага похъркване при дишане и повечко лиги.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар