3 стъпки, за да направим погледа си въздействащ

1.  „Изтриваме“ сенките около очите
Използването на крем за околоочен контур силно намалява наси­теността на сенките. Ако обаче имате нужда от мигновена про­мяна, можете да ги замаскирате с помощта на коректор или фон дьо тен. За целта те трябва да бъдат тон по-светли от цвета на кожата. След като сте ги на­несли, подчертайте горния клепач с молив и няколко пласта спирала за мигли, за да насочите вниманието към тях, а не към областта под очите.

2. Маскираме бръчките „пачи крак“
За целта не трябва да до­пускате следните грешки: първа – използване на пер- лени отблясъци в сенките за клепачи, тъй като те под­чертават несъвършенството на кожата и така фините улейчета в ъгъла на окото стават по-видими. Втора: подчертаването с молив на вътрешната линия в долния край на окото. С възрастта контурите му се отпускат и силно контрастният грим излага на показ дефектите. За да ги прикриете, изпол­звайте молив за клепачи в бежов или кафяв нюанс. Изтеглете фина черта по са­мия контур на миглите, без да издължавате в края. Под клепача и в областта на слепоочията маскирайте бръчките с помощта на коректор, фон дьо тен или пудра.

3. Удължаваме миглите
Ще постигнете невероятен ефект, ако използвате спирала, чиято четка е изработена от еластомер (синтетичен каучук). Гъвкава и подвижна, тя разпределя равномерно туша по цялата дължина на миглите и ги оформя в красива дъга. По този начин се избягва слепването и прекаленото им напластяване. Хомогенното наслаг­ване на спиралата води до пълно покритие чак до самия им връх, като по този начин се получава и известният ефект на оптическото им удължаване, без помощта на допълнителните власинки.

 

5 нови начина да преобразиш очите си

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар