Погледни ме в очите

Според формата им, възрастта ни и повода начините на гримиране са различни. Най-важното е да се съобразяваме с това, което наистина ни отива, като държим „под око” и тенденциите.

На 25+ години – Можем да си позволим почти всичко
Цялата цветова гама е на наше разположение, за да експериментираме и да променяме вида си. Все пак трябва да не използваме прекалено тъмни тонове. Най-голямото ни предимство е свежестта на кожата Добре е да се възползваме от това и да не я напластяваме с много грим. Подходящи са пастелните тонов, а тези, които трябва да избягваме, са бонбонено розовите нюанси, тъй като създават впечатление за поведение на лолитка. Затова пък зеленото, изумруденото, светлосиньото в основата на горния клепач със съвсем лека нотка на пастелнорозово по средата са изключително актуални. Не бива да прекаляваме – тънка линия грим точно в основата на миглите е достатъчна. За целта можем да използваме молив, цветна очна линия или течни сенки за клепачи.

На 35+ години – Подчертаваме женствеността си
На тази възраст жената е достигнала зрялост, която й позволява да си служи с всички оръжия на съблазняването, да подчертае погледа си и да го остави да говори вместо нея. Очите трябва да искрят, обградени от виолетови или сиви сенки във външния им край, съчетани с по-светли тонове във вътрешния. В тази комбинация прозира жената вамп, съчетала дискретността с незабравена способност да омагьосва. Този вариант е изключително ефектен за вечерен грим. Същия успех среща и комбина­цията от грим в шампанско, златисто и сатенено, която е вариация на „естествения“ грим. Тя е по-подходяща за ежедневието. Очната линия се използва пестеливо и само в основата на миглите. Спиралата през деня е за обем, а вечерта – удължаваща.

На 45+ години – Залагаме на изискаността
Започваме да се ограничаваме в използването на ярките нюанси, но това не означава, че трябва да се лишим из­цяло от грима. Умереността при избора на цветове сви­детелства за зрялост и елегантност. Подходящи са тъмно­зеленото, лешниково кафявото, златистото. Виолетовото и нежнорозовото също са позволени, тъй като с тяхна помощ се постигат едновременно дълбочина на погледа и наситеност на цвета. Поставят се в самата основа на миг­лите, без да се разстилат по целия клепач. Необходимо е да се ограничава използването на прекалено контрас­тни цветове, както и на светлите нюанси на синьото и зеленото. Очната линия е актуална, но нанасяне­то трябва да бъде умере­но, защото подчертава бръчките около очите. Спиралата за обем е за­дължителна.

 

 

3 стъпки, за да направим погледа си въздействащ

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар