15 лесно изпълними съвети за здравословен дом

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Химически продукти, токсични материали, цигарен дим, акари, магнитни вълни, излъчвани от електроуредите… Списъкът на  битовите опасности за здравето ни е дълъг. Нашите лесно изпълними съвети ще ви помогнат да прочистите дома, си, за да се чувствате добре в него.

Здравословен дом

Здравословен дом

  1. Изтривайте прахта с влажна кърпа, избягвайте антистатичните продукти, защото те излъчват токсични вещества, които се разпространяват лесно из цялата къща, особено когато използваме спрейове.
  2. Преборете се с акарите, като спазвате следните препоръки: намалете влагата вкъщи (аквариуми, сушене на пране), поддържайте температурата около 20 градуса, перете чаршафите и калъфките си поне на 60 градуса, често премахвайте прахта по мебелите и използвайте ароматни масла от лимонова трева, евкалипт или мента.
 1. Покрийте матраците със специално, предпазващо от акари платно. Перете на всеки 3 месеца завивките и възглавниците на 30 или 40 градуса. По-добре поставете матрака на дървена скара.
 2. Избягвайте да покривате пода с мокет или килими. За предпочитане са подовите настилки, които лесно се перат и не събират прах.
 3. Изхвърлете всички плюшени играчки, които събират прах, бактерии и са изключително опасен алерген!
 4. Следете за изправността на вентилационните уреди – абсорбатора в кухнята, вентилационните решетки и тоалетната.
 5. Избирайте внимателно боите – някои от тях са силно миризливи и дразнят носа и очите.
 6. Избягвайте изолационните материали от изкуствена минерална вата, като стъклената вата например, защото предизвикват алергии. Вместо тях можете да използвате коноп, лен, корк, целулозна вата или дървесни влакна.
 7. Къпете и четкайте редовно домашните животни. Забранете им да влизат в спалнята – слюнката и космите им са истинско гнездо на алергени. Ако имате вие или детето ви някаква алергия независимо към какво, не е добре да отглеждате в дома си каквито и да било животни.
 8. Намалете цигарите – техният дим съдържа около 4000 съставки, което го прави най-големият замърсител на дома. Освен това той има свойството да превръща в канцерогенни останалите токсини.
 9. Капнете капка от предпочитаното ви ароматно масло върху филтъра на прахосмукачката – докато чистите, ще парфюмирате къщата, а и ще избегнете да използвате за тази цел химически продукти в спрейове.
 10. Събуйте обувките си и си измийте ръцете веднага щом се приберете вкъщи. Това е най-добрият начин да не вкарате в дома си замърсителите от градските улици.
 11. Не употребявайте противобактериални продукти –те са много ефикасни, но водят до уголемяването на размера на микроскопичните организми поради стремежа им за оцеляване. Лимонът и содата бикарбонат могат да имат същия ефект, без да предизвикат такива последствия.
 12. Не употребявайте химически торове в градината – пестицидите са силна отрова, която може да забави развитието на децата.
 13. Поставете растения във всички стаи на дома с изключение на спалнята, тъй като нощем те изпускат въглероден газ. Бръшлянът, фикусът и алоето поглъщат отровите от въздуха и така го пречистват.

Пречистване на дома с аромати, според фън шуй

Всяка зодия си има цвете-талисман, което трябва да отглеждате в дома си!

Домакинската гъба можете да използвате и така!

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар