Специалистите диетолози препоръчват да ядем тези храни през юли и август

Важно е определени храни да присъстват в менюто ви, но най-важните ще намерите тук!

ЮЛИ

Люти чушки и тестени изделия

Хляб с люти чушки

Хляб с люти чушки

Не всеки може да ги консумира, но ако нямате проблеми с хапването на люто, то непременно ги добавяйте към всяко ястие. Причината? Лютите чушлета намаляват нивата на свободните радикали, причинени от из­лагане на силно слънце в разгара на лятото. Освен това съдържат бета-каротини в количества, по-големи от тези на морковите. Богати са още на витамин С, който стимулира регенерацията на кожата, и на витамин К, който защитава капилярите. От друга страна, месецът благоприятства похапването на… тестени изделия. Но не всички, а конкретно макарони, спагети и всякаква паста, приготвена задължително ал денте. Когато са сварени по този начин (а това зависи от времето на варене), макаронените изделия имат понижаващи гликемичния индекс свойства, което ги . прави полезни за линията.

АВГУСТ

Морска риба и домати

Риба и домати

Риба и домати

Скумрия, аншоа, зарган, херинга, сардина, тон… Всички морски риби са перфектни за този месец. Те са изключително богати на Омега 3 мастни киселини и благоприятстват сърдечносъдовата дейност, потискат възпаленията и намаляват риска от инфаркт и формирането на ракови образувания. Доматите пък са богати на ликопен – вещество, което действа като антиоксидант и предпазва целия организъм. Те са полезни във всяка форма: сурови на салата, като сок, задушени, печени, дори пържени. Между другото, когато се приготвят с олио и под въздействието на топлината, точно като морковите, доматите не губят ценни вещества – техният благоприятен ефект се увеличава. В случая помагат за доброто усвояване на ликопена в организма.

Важно! Това са храни, които не трябва да ядете на вечеря!

Трябва да се научите да консумирате тези храни и напитки, ако искате да не сте дебели!

Ако ядете редовно тези храни, ще оставите лекарите без работа!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар