Има правила за подреждане и оформяне на обзавеждането, които могат да ви помогнат да запазите стройна фигура!

Поне така твърдят експертите. Дълги години екипи от учени в различни страни изследвали причините за качването на теглото и стигнали до извода, че мястото, на което си почиваме и се чувстваме в безопасност, може да влияе на количеството излишни килограми и сантиметри в талията.

Обзавеждане и отслабване

Обзавеждане и отслабване

И – забележете: тук не става дума само за кухнята, а за наглед незначителни по отношение на храненето неща като пердетата например. Представяме ви 8 грешки, които правим, когато избираме как да подредим дома и как да използваме обзавеждането, за които после „плащаме“ с натрупване на килограми.

В шкафовете има прекалено много вкуснотии

Кутия с бисквити, шоколад, крекери и разни подобни, скрити в кухненския шкаф, могат да провалят всяка диета, предупреждават диетолозите. Единственият начин да решим този проблем, е да се отървем от любимите сладости и разни вкусни „залъгалки“ завинаги. Ръката ви сякаш отказва да се вдигне и да хване кутията със сладки и да ги изхвърли? Разделете сладките на порции от по 100 г и си представете, че във всяко малко пакетче има около 300 ккал, а това си е равносилно на половин час във фитнес залата, ако не искате да натрупате килограми. Тази информация ще ви помогне да се спрете още при първото протягане към „сладкия“ шкаф.


Твърде много светлина

Учени от Оксфордския университет установили връзка между качеството на нощния сън и наднорменото тегло. Оказва се, че при хората, които спят в абсолютно тъмна стая, рискът от затлъстяване намалява с 21%. А при онези, които не дърпат пердетата (особено ако прозорците ви гледат към светещите градски билбордове и рекламни надписи), е точно обратното: те са склонни към трупане на килограми. Колкото по-светло е в спалнята, толкова по-трудно организмът ни изработва мелатонин – хормона на съня.

Следователно и качеството на съня се влошава, което води до проблеми с теглото. Познато ли ви е? Значи за вас е важно да се сдобиете с плътни завеси или непрозрачни щори.

В спалнята има повече от едно електронно устройство

Постарайте се да не лягате в леглото с лаптоп, таблет или телефон. А още по-добре – не ги взимайте изобщо в помещението, където спите. Синята светлина, която излъчват екраните на тези устройства, нарушава изработването на мелатонин. Ако държите в спалнята си например един мобилен телефон, повишавате риска от затлъстяване с 1,47 пъти, а ако на нощното ви шкафче има две или три устройства, тогава рискът нараства 2,57 пъти.

Посуда в неправилен цвят

Оказва се, че цветът на чинията пряко влияе на количеството храна, което ще сложим в нея. Изследователи от Университета „Корнел“ в САЩ провели експеримент: предложили на участниците да ядат спагети от бяла или червена чиния. Онези, които избрали бяла, хапнали с 22% повече спагети от онези, които избрали да се хранят от червени чинии. Не, тайната не е толкова в това какъв цвят е чинията, а дали е в контраст с храната: колкото по-силен е контрастът между цвета на храната и чинията, толкова по-малка е порцията.

Съхранението на плодове в хладилника

Ако прибирате полезната храна в шкаф или в хладилника, шансовете да посегнете към нея намаляват.

И тъй като плодовете например не се налага да се съхраняват в хладилника, не е необходимо да бързате да ги приберете някъде извън полезрението си. Вземете си една красива и голяма фруктиера и сложете в нея сочни ябълки, круши, банани – плодове според сезона. По този начин ще направите полезните храни по-атрактивни и съблазнителни и ще забравите за сладкишите и чипсовете.

Недостатъците на сутрешната светлина

Ако не се наспиваме, чувството за глад ни кара да искаме мазна и вред­на храна. Това само се задълбочава, ако сутрин в помещението, в което спим, е твърде тъмно. Без нужната порция светлина след събуждане в нашия организъм се намалява нивото на хормона лептин, който отговаря за усещането за засищане. Свикнете, щом станете от сън, да дръпвате завесите на прозорците, а ако навън е още тъмно, поне включвайте горната лампа, а не оставайте на по-слабата светлина на нощната лампа.

Много телевизори в дома

За един апартамент е достатъчен един телевизор, при това диетолозите препоръчват той да не е в кухнята, защото това ни провокира да прекарваме повече време там. Това, разбира се, води до по-често и обилно похапване. А да не говорим, че колкото повече гледаме телевизия, толкова по-малко се движим. Работещият в ролята на фон телевизор също е неудачно решение. По-добре проверете програмата и гледайте само това, без което наистина не можете (или наистина силно ви интересува).

Твърде уютен хол

Ако във вашия хол има голям и уютен диван с десетки възглавници и одеялца, постлан е мек килим и е поставен огромен телевизор, това може да навреди не само на фигурата, но и на здравето ви. В подобна обстановка хората обикновено веднага след вечеря лягат на дивана и стават само за да стигнат до леглото! Ако сведете количеството движения до минимум, рискът от затлъстяване и диабет ще нарасне значително.

МАЛИНОВИ КЕТОНИ КОМПЛЕКС – 946 мл Най-търсените и продавани продукти за отслабване в САЩ!

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар