Прегледайте тези специални диети, защото може да ви трябва точно една от тях!

Хората на терапевтична диета често изпитват странични ефекти, които са подобни на тези при постенето.

Здравословни диети

Здравословни диети

Симптомите често се влошават, преди да се подобри състоянието им. Модифицирани диети трябва да се спазват за ограничен период, за да се избегне дефицитът на витамини и минерали. Новородените и децата никога не трябва да се подлагат на пости или дори на ограничена диета, освен ако процесът не се наблюдава от квалифициран лекар.

 1. Диети за елиминиране. Диетите за изключване, или елиминиране, се използват за идентифициране на храни, подозирани като причина за хранителни алергии и нетърпимост, или причиняващи болестни кризи, например при мигрена. Подозираните храни се избягват за около две седмици и след това се въвеждат отново една по една.
 2. Вегетарианска диета. Вегетарианците не ядат месо, риба или птиче месо, но повечето не избягват яйца и млечни продукти (това се нарича лактово вегетарианство). Вегетарианската дие­та, следвана правилно за дълъг период, може да намали риска от сърдечно-съдови болести, рак и други тежки заболявания.
 3. Диета Вега. Тези хора не ядат никакви животински продукти. Нуждаят се от витамин В12, от силни храни или хранителни добавки. Тази диета споделя повечето от облагите на вегетарианството, когато се провежда правилно.
 4. Разделно хранене. Разделното хранене (“диета на Хей”) съветва да не се комбинират скорбяла и захар с протеин и киселини. Поне четири часа трябва да отделят поемането на храна със скорбяла и с протеин. Протеинът, нишестето и мазнините се приемат в малки количества, а всички рафинирани и преработени храни се забраняват За тази диета се твърди, че облекчава артрит и стомашни разстройства.
 5. Диети, облекчаващи черния дроб. При тях сеизбягват следните храни, защото някои алтернативни терапевти са убедени, че те са трудни за преработка: червено и бяло месо, яйца, захари и захарни изделия, млечни продукти, ядки, кафе, чай, алкохол, шоколад и пържени храни.
 6. Диети, поддържащи ниска кръвна захар. Този тип диети се основава на три яденета на ден плюс малки закуски през два часа от ядки или семена, прясно мляко, овесени кексове или пълнозър- нени тостове. Захарта и захарните изделия трябва да се избягват
 7. Диета против млечница. Тази диета избягва маята, кваса и плесените, например в малцовите зърнени храни, сирената, гъбите, захарта и захарните изделия, фъстъците.

МАКРОБИОТИЧНА ДИЕТА

МАКРОБИОТИЧНА ДИЕТА

МАКРОБИОТИЧНА ДИЕТА

Макробиотичната диета класифицира всички храни като ин или янг. Целта е да се яде храна в идеален баланс, вземайки предвид различните ин и янг потребности на конкретния човек. Ако равновесието е нарушено, резултатът е лошо здраве. Продуктите се приготвят, нарязват и готвят по определен начин, за да се запазят техните ин/янг характеристики. За да създадат баланс, хората, живеещи в янг среда (гореща и суха), трябва да станат “по-инг“ (студени и мокри), и обратното.

Ин-храните растат в горещ, сух климат (например Близкия изток), миришат по-силно, no-люти и ароматични са и съдържат повече вода, а следователно са по-меки и сочни. Янг- храните растат в студен и влажен климат (например Великобритания) и са no-сухи, по-къси, по-твърди (в стъблата, корените и семената), а освен това са по-солени и по-кисели.


Начинът на хранене прилича на този на традиционния японски селянин и се състои от:

 • 50% сварени пълнозърнени храни, тестени изделия, хляб, овесена каша, пържен в малко мазнина ориз или юфка
 • 25% местни зеленчуци (според сезона), приготвени по различен начин (например сурови, задушени, кисели, сотирани или сварени)
 • 10% протеин, извлечен от местна риба, бобови растения и соеви продукти, например тофу или темпех
 • 5% морски водорасли, използвани в супи, варива и подправки
 • 5% супи, Включително мисо, рибена, бобова и зеленчукова
 • 5% десерти и чайове, включително прости чайове и кафе на зърна, и плодови десерти и ферментирал ориз (амаскае), агар-агар (морско водорасло), семена и ядки.

ОЩЕ ЗДРАВОСЛОВНИ НАЧИНИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ ЩЕ НАМЕРИТЕ ТУК!

CLA – Капсули за отслабване

ВОДОРАСЛИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ 100% натурален продукт за бърз и траен ефект!

МАЛИНОВИ КЕТОНИ КОМПЛЕКС – 946 мл Най-търсените и продавани продукти за отслабване в САЩ!

ЦЕЛУ ЛАЙТ За стегната и гладка кожа! Край на целулита!

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар