Откритие! Това са проблемите, които трябва да отстраните, за да отслабнете!

Първо се убедете, че наистина имате нужда от отслабване!

Защото няма как да постигнете резултат, ако съотношението ръст-тегло при вас е оптимално, а индексът на телесната ви маса е в нормите. Тялото ви не приема да наруши тази хармония и се съпротивлява на вашите усилия. Важно е да си поставите реалистична и логична цел.

Не пропускайте закуската

Не пропускайте закуската

Намалете порциите

Често се храним машинално, приемайки, че нормална порция означава пълна чиния. Това съвсем не е така. Опитайте да намалите количествата и с изненада ще откриете, че и половин порция е достатъчна. Когато човек се храни сам, има склонност да преяжда. Споделяйте колкото може по-често обяда и вечерята със семейството, с приятели и колеги. Отделете достатъчно време за сдъвкването на храната – така чувството за засищане идва по-рано.


Движете се

Заседналият начин на живот, на който често ни обричат про-фесионалните ни задължения, е враг номер едно на стройната фигура. Всекидневното движение може да му противостои. Но внимавайте – това, че тичате или ходите бързо 30 минути на ден, не означава, че можете да си позволявате редовно парче торта или порция пържени картофи.

Проблеми с щитовидната жлеза

Проблеми с щитовидната жлеза могат да затруднят отслабването. Често причината се крие в неустановена все още Базедова болест, характерна с прекалена активност на жлезата. „Мързеливата” щитовидна жлеза пък се проявява със симптоми като зиморничавост, постоянна умора и отново безпричинно напълняване. Направете си кръвен тест, който ще даде индикации за работата на тази особено важна жлеза. Лекарят може да ви посъветва да консумирате повече храни, богати на йод – водорасли, морски дарове, йодирана морска сол…

Лекарствата

Приемът на някои лекарства се свързва с риск от напълняване. Всичко зависи от продължителността на лечението и дозите на лекарствата. Специално внимание заслужава приемът на кортизон, който може да доведе до нарушена обмяна на веществата, забавено усвояване на хранителните вещества и затруднено елиминиране на токсините. В резултат се появява риск от диабет и повишен холестерол. Понякога започва процес на „стопяване” на мускулната маса и недостиг на калций. Ако лечението с кортизон е неизбежно, консумирайте повече протеини и по-малко захари. Нужни са и допълнителни дози калций и витамин D.

Недоспиването също трупа килограми

Сънят е от съществено значение за овладяването на оптималното тегло. Недоспиването може да смути производството на лептина и грелина – два хормона, които ръководят апетита. Стига се до склонност към преяждане и напълняване. Нужни са ви най-малко 8 часа сън, за да бъдете в добра форма.

Стресова ситуация

Ако сте решили да отслабнете, точно когато работите върху стресиращ проект, отложете диетата за по-добри времена. Всеки стрес, независимо от какво е породен, пречи на успешното отслабване, защото ви кара да се утешавате с малки вредни удоволствия – главно сладки лакомства или прекалено солени и мазни храни. Първо овладейте напрежението и след това се заемете с диетата.

Определете една диета, която е за вас

Хората, които са постоянно на диета, познават добре ефекта йо-йо – минус 5 кг, плюс 7 или повече кг! При всеки нов опит организмът се съпротивлява все по-ожесточено на лишенията. В резултат на това преставаме да отслабваме, въпреки че не ядем почти нищо. За да свалим излишните килограми, трябва да спрем ненужните диети, които взимаме назаем от приятелки, колежки или фейсбук, и да се насочим към индивидуално подходящ начин на хранене с помощта на специалист.

Ако задържате вода, намалете солта

С приближаването на менструацията тялото на жената често става по-обемисто и подпухнало – това е прочутият проблем със задържането на вода в тъканите на организма. До него се стига и при повишена консумация на сол. Реагирайте, като намалите солта в храната и наблегнете на храни, богати на калий – банани, картофи, горчив шоколад, грозде, ананас, бяло месо…Увеличете приема на течности поне 2 литра на ден.

Хранете се често и по малко

Вече казахме, че порциите не трябва да са огромни, но не трябва и да са прекалено малки. Когато храната е в недостатъчно количество, организмът „дебне” всяка калория и я складира под формата на мазнина за по-тежки времена. Така се получава, че напълняваме, вместо да отслабнем от гладуването. Включете в менюто си зеленчуци, пълнозърнести храни и ядки, които засищат и носят на организма ценни витамини и минерали.

Защо отваряме хладилника дори и когато не сме гладни

Пред вас е перфектната диета за двуседмично разтоварване на организма

Три диети от Швейцария – изпробвано ефективни!

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар