ЧЕСТИТ 8 МАРТ НА ВСИЧКИ ЖЕНИ!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Този празник не е комунистически, както се опитват да го представят някои хора, абсолютно незапознати с историята му.

За вас красиви цветя, мили дами

За вас красиви цветя, мили дами

Първият „Ден на жената” е отбелязан на 23 февруари 1909 г. в САЩ по инициатива на Американската социалистическа партия. (Уикипедия)

През 1910 г. на Втората международна конференция на работещите жени в Копенхаген е взето решение за учредяване на „Ден на жената“, който да се отбелязва всяка година. В резултат на това решение „Международният ден на жената“ се чества за първи път през 1911 г. в Австрия, Германия, Швейцария и Дания, когато повече от един милион мъже и жени участват в шествия.

Комунистите прегръщат празника, защото демонстрации на жените в Русия слагат началото на Великата Октомврийска от 1917 г., когато работещите жени в Петроград правят демострация срещу царя, който води война и е довел до глад народа.

жълто и синьо-арт2

Красиви цветя за дамите

В България „Международният ден на жената” се отбелязва на сбирки на социалисти от 1911 г., а от 1915 г. е първото публично честване. Като общобългарски празник Осми март започва да се празнува след 9 септември 1944 г. Отначало по предприятия, заводи, учреждения се правят събрания, на които се отчита приносът на жените в производството, културата, науката и обществения живот. След 1960 г. честването взема особено широки размери и става любим празник на жените от всички възрасти.

Сега „Международният ден на жената” е официален празник в много страни, а навсякъде по света се отбелязва, като традиционно мъжете показват своето уважение и любов към майките си, съпругите, приятелки, колеги т.н. с цветя и малки подаръци. В България този ден е и „Ден на майката”, на който децата правят картички и ги поднасят на своите майки и баби.

Ежегодно на 8 март хиляди събития се провеждат в целия свят, за да вдъхновяват жените да празнуват постиженията си. Една глобална мрежа от богата и разнообразна местна дейност  свързва жените от цял ​​свят – вариращи от политически митинги, бизнес конференции, държавни дейности и мрежови събития чрез местните занаятчийски пазари на жените, театрални представления, модни паради и много други.

Бъдете щастливи и усмихнати не само един ден в годината

Бъдете щастливи и усмихнати не само един ден в годината

На 8 март търсачката и медиен гигант Google променя своето лого върху глобалните си страници за търсене. Година след година „Международният ден на жената”  със сигурност се утвърждава като много уважаван празник.

Много е глупаво ние да го отричаме под претекст, че е комунистически. Разбира се, че комунистите имат много грехове, за които да отговарят пред нашето и бъдещите поколения, но празнуването на този ден не е един от тях.

 

Нежна стража – дамска охрана!

 


vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар