И майчината кърма крие опасности

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

До този извод стигна екип учени след проведено изследване

До този извод стигна екип учени след проведено изследване

До този извод стигна екип учени след проведено изследване

Оказва се, че кърменето на бебето не е толкова безопасно, за колкото бе считано до неотдавна.

Ново американско проучване сочи, че майчината кърма е пълна с опасни химикали, които бебето поглъща. Тези химикали се появяват при допира на майката до дрехите.


Според изследователите, поглъщаните от бебетата вещества, които се влагат в производството на текстилната и хранително-вкусовата промишленост, попадат в кръвта им и могат да доведат до сериозни здравословни проблеми.

Авторът на изследването посочва, че кръвните проби на бебетата, участвали в експеримента са показали, че са се натрупали сериозни количества от опасните химикали.
При някои от децата са се натрупали 30-40% от тези химикали, което е изключително тревожно.

Натрупването на тези химикали в крехкия бебешки организъм може да доведе до сериозното му претоварване и появата на сериозни здравословни проблеми на по-късен етап от живота.
Поради тази причина проф. Филип Грейджийн, който е ръководител на проучването препоръчва на майките да носят дрехи от естествени материи.

Предстои резултатите от изследването да бъдат прегледани щателно от Световната здравна организация и да бъдат предприети мерки за предотвратяването на натрупването на опасни химикали в детския организъм.
Не е изключено да се окаже и че кърмата не е толкова полезна, за колкото я смятат специалистите по педиатрия, пише ezine.bg.
ИСКАТЕ ЛИ ДА СТЕ КРАСИВИ И ЗДРАВИ?
ЕТО ТУК МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ТОВА!>
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар