За ръце, нежни като милувка

Кремът за ръце е задължителен аксесоар в дамската чанта и е еднакво потребен и зиме, и лете. В студените месеци ръцете изпръхват от студа и загрубяват в затоп­лените помещения, затова грижите трябва да са постоянни.

Независимо дали домакинствате, дали сте в офиса или в колата, външните фак­тори влияят постоянно върху кожата на вашите ръце. А е доста неприятен първият досег с човека срещу вас при здрависване, ако дланите ви драскат, което е знак, че кожата е дехидратирана. Обратният ефект също не е желателен – ръцете се хлъзгат, защото са третира­ни с неподходящ за сезона и за вашия тип кожа продукт.

Комбинирани кремове за ръце
Едва ли има жена, която да не се е сблъсквала с най-често сре­щания парадокс – постоянно мажете ръцете си с крем, а след няколко минути те отново са сухи. Това се получава, защото с възрастта ръцете се нуждаят от по-качествен крем, който ед­новременно подхранва и хидра- тира кожата. Добре е да ползвате крем, който предпазва кожата на ръцете от слънчевите лъчи, които не липсват през зимата, когато светлината се отразява силно от снега.

Спете с памучни ръкавици
Специални грижи лесно могат да се полагат и в домашни условия. За да премахнете грубата част от епидермиса от повърхността на ръцете, използвай­те наличния пилинг крем или пилинг маска за лице. Полезно е поне веднъж седмично да полагате върху дланите почистващи и избелващи продукти като лимон и трици, които отмивайте без натиск внимателно след няколко минут­но въздействие. Изключително релакси­раща и полезна за кожата е топлата вана – потопете ръцете си в гореща вода, в ко­ято сте сложили няколко капки прясно мляко. Подръжте ги така известно време и леко ги подсушете. Накрая масажирай­те кожата на дланите с етерично масло от роза или лавандула.

И още една малка хитринка: леките памучни ръкавици, които не пристягат дланите, позволяват през нощта ръцете ви да останат топли и хидратирани.

Погрижете се за фаталната област
Ръцете, подобно на кожата на шията, са най-големите издайници женската възраст. Ето защо тези от нашето тяло се нуждаят от специални и постоянни грижи. Може да сте сложили ботокс на лицето, да сте опънали бръчките около очите и да ползвате най-скъпите нощни и дневни кремове, а да сте занемарили ръцете си, които недискретно издават годинките ви. Първият признак за остаряването при човека е именно сухата кожа на дланите. Много практично е в студения сезон да ползвате комби­нираните кремове за ръце, които едновременно хидратират кожата и я предпазват от студа и UV лъчите.

 

Основни съвети при грижа за ръцете

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар