Как да съхраним младостта на ръцете си?

Ето как най-ефикасно да ги предпазим и да съхраним младостта им въпреки агресивните външни фактори

Агресивните фактори през зимните месеци са основна причина ръцете ни да не изглеждат така, както бихме искали. Сухата кожа, болезнените понякога нацепвания и зачервявания са само част от проблемите, причинени от студа навън, резките температурни промени, вятъра, влагата и т. н. Как да си помогнем в подобна ситуация и да предпазим кожата на ръцете от зимата? Има лесни и ефикасни начини.

ръцете

През зимата кремът трябва да има и антистареещ ефект

Ако кожата е пo-суха от обичайното

Дехидратацията е най-често срещаният проблем, за който е виновно студеното време. Дори никога да не сте имали суха кожа на ръцете, през тези месеци от годината, може да забележите промяна под влияние на ниските температури в съчетание със студен вятър. В този случай е достатъчно да замените крема за ръце с по-мазен и с по-богата формула, предназначен за студено време. Той бързо ще възстанови хидратацията, ще подхрани кожата и ще засили естествената бариера на кожата срещу студа. Когато го нанасяте, не пропускайте и ноктите – те също имат нужда от подхранване и защита, пише „Здравeн жуpнaл“. Ако не разполагате с подходящ за тях крем, просто използвайте този за ръцете.

Добре е през зимата кремът да има и антистареещ ефект, за да съхраните и младостта на ръцете си. Веднъж седмично правете профилактична подхранваща нощна маска, която да омекоти и възстанови кожата в дълбочина. За целта намажете ръцете обилно с богат крем, сложете си памучни ръкавици и преспете така. На сутринта кожата ще бъде мека и гладка. Също така веднъж седмично ексфолирайте ръцете, за да отстраните мъртвите клетки.

При по-тежки случаи

Ако кожата е толкова суха, че буквално се нацепва (понякога до кръв) или се зачервява и усещате силен сърбеж, имате нужда от по-интензивна възстановяваща грижа. Правете описаната вече нощна маска, но не веднъж, а два пъти седмично. Добавете и процедура с маслена баня – един път в седмицата, като за целта капнете няколко капки подхранващо масло по избор в топла вода.

Подръжте във водата ръцете поне 5-10 минути, след което нежно масажирайте с деликатен ексфолиант, за да отстраните много внимателно мъртвите клетки. На финала нанесете богат възстановяващ крем, сложете ръкавици и постойте така поне 15 минути.

В подобна ситуация е добре да се погрижите и за ноктите, но вече със специален продукт. Масажирайте нежно всеки нокът по 1 минута. И нещо любопитно – лакът през зимата е не само за красота, той изпълнява ролята на ръкавица и предпазва нокътната плочка от студа.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар