5 страхотни идеи за модерен маникюр

Ти лайф за Лекува

По лицето посрещат, но по ръцете изпращат…

Така шеговито може да се перифразира известната поговорка. Защото учените са доказали, че човек първо се заглежда в лицето на отсрещния, но съди за него по това как изглеждат ръцете му. Ако те са поддържани, а при жените – и с красиво оформен маникюр, означава, че човекът е изряден и във всичко останало и на него може да се разчита.

Ето кои са най-хитовите тенденции при цветовете на маникюра.

1. Като дъга

Тази тенденция залага на пъстротата, а не на детайлите. Всеки нокът е „облечен“ в различен, задължително ярък цвят. От една страна, това позволява лесно комбиниране с почти всяка дреха, защото на практика все един от нейните нюанси ще присъства и върху ръцете. От друга, този пъстър маникюр е много весел и закачлив, което го прави леко неудобен,

модерен маникюр

Идеи за модерен маникюр

когато става дума за деловото ежедневие (освен ако професията не е по-артистична) или за официални вечери. Но ако планирате ваканция, това е изборът.

2. Плодов сладолед или сорбе

В нюансите на мента, малина или пъпеш. Плодовите тоналности са друга актуална за този сезон тенденция. С една дребна, но важна подробност. Трябва да изглеждат леко заскрежени, досущ като популярните ледени изкушения, пише „Жуpнaл“. Не става дума за лак с блестящи частици, а за такъв с по-пастелен нюанс.

3. Розово настроение

Да лакирате ноктите си само в розово е скучно. Но ако ги оцветите в различни нюанси на розовото и лилавото, това вече е тренд. Освен това маникюрът в такива багри създава много настроение, действа позитивно, а с някои уговорки, стои добре дори на по-строг тип облекло. И не на последно място – подмладява видимо ръцете, без да изглежда инфантилно.

4. В средиземноморски стил

Представете си цветовете на Санторини, Кефалония, Капри, Сардиния, Соренто… Съчетанието между лазурносиньо и снежнобяло или яркожълто, коралово и тъмносиньо, е характерно за тези места и създава много ваканционно настроение. Същото може да бъде постигнато и върху ноктите – с едноцветни нокти в различни нюанси, или комбинация от тези багри върху един нокът. Перфектен избор, ако сте избрали за морската си почивка някое от тези красиви места.

5. Контрапункт

В този случай става дума за комбинацията от два коренно противоположни цвята – светъл и тъмен, топъл и студен. Например: синьото чудесно си кореспондира с портокаловото, а жълтото – с лилавото. Позволени са дори неочакваните съчетания. А как ще използвате тези два цвята, зависи от фантазията: всяка ръка в различен нюанс, редувайки цветовете върху ноктите или и двата цвята върху един нокът. За нощни партита и танци до зори е доста добро решение.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар