5 страхотни идеи за модерен маникюр

По лицето посрещат, но по ръцете изпращат…

Така шеговито може да се перифразира известната поговорка. Защото учените са доказали, че човек първо се заглежда в лицето на отсрещния, но съди за него по това как изглеждат ръцете му. Ако те са поддържани, а при жените – и с красиво оформен маникюр, означава, че човекът е изряден и във всичко останало и на него може да се разчита.

Ето кои са най-хитовите тенденции при цветовете на маникюра.

1. Като дъга

Тази тенденция залага на пъстротата, а не на детайлите. Всеки нокът е „облечен“ в различен, задължително ярък цвят. От една страна, това позволява лесно комбиниране с почти всяка дреха, защото на практика все един от нейните нюанси ще присъства и върху ръцете. От друга, този пъстър маникюр е много весел и закачлив, което го прави леко неудобен,

модерен маникюр

Идеи за модерен маникюр

когато става дума за деловото ежедневие (освен ако професията не е по-артистична) или за официални вечери. Но ако планирате ваканция, това е изборът.

2. Плодов сладолед или сорбе

В нюансите на мента, малина или пъпеш. Плодовите тоналности са друга актуална за този сезон тенденция. С една дребна, но важна подробност. Трябва да изглеждат леко заскрежени, досущ като популярните ледени изкушения, пише „Жуpнaл“. Не става дума за лак с блестящи частици, а за такъв с по-пастелен нюанс.

3. Розово настроение

Да лакирате ноктите си само в розово е скучно. Но ако ги оцветите в различни нюанси на розовото и лилавото, това вече е тренд. Освен това маникюрът в такива багри създава много настроение, действа позитивно, а с някои уговорки, стои добре дори на по-строг тип облекло. И не на последно място – подмладява видимо ръцете, без да изглежда инфантилно.

4. В средиземноморски стил

Представете си цветовете на Санторини, Кефалония, Капри, Сардиния, Соренто… Съчетанието между лазурносиньо и снежнобяло или яркожълто, коралово и тъмносиньо, е характерно за тези места и създава много ваканционно настроение. Същото може да бъде постигнато и върху ноктите – с едноцветни нокти в различни нюанси, или комбинация от тези багри върху един нокът. Перфектен избор, ако сте избрали за морската си почивка някое от тези красиви места.

5. Контрапункт

В този случай става дума за комбинацията от два коренно противоположни цвята – светъл и тъмен, топъл и студен. Например: синьото чудесно си кореспондира с портокаловото, а жълтото – с лилавото. Позволени са дори неочакваните съчетания. А как ще използвате тези два цвята, зависи от фантазията: всяка ръка в различен нюанс, редувайки цветовете върху ноктите или и двата цвята върху един нокът. За нощни партита и танци до зори е доста добро решение.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар