Вижте тези супер съвети за перфектен маникюр!

Красивият маникюр изисква професионални умения, хубави продукти и някои тънкости при направата. Предлагаме ви няколко лесни стъпки за перфектен лак.

Лимонът избелва

перфектен маникюр

Придайте на ноктите хармонична форма

Външните фактори, цигарите и постоянното поставяне на цветен лак, когато не се ползва защитна основа, позволяват на пигментите да проникнат в кератина и неприятно да оцветят ноктите в жълтеникав тен.

СЪВЕТ: След като сте полирали нежно повърхността на ноктите с пиличка, изстискайте половин лимон и добавете малко топла вода в купичка. Потопете ноктите за 5-10 минути и те ще възвърнат своя блясък. Правете тази процедура веднъж седмично.

Премахнете кожичките

В основата на ноктите има кутикула (тънки кожички), които са с неестетичен вид, ако не се грижите за поддръжката им. Тяхната роля е да предпазват ноктите и поради това не бива да се отстраняват агресивно.

Внимателно ги изрежете с ножичка, но ако кутикулата стане вълнообразна, оставете я да израсне и едва тогава я отстранете. Не я късайте и наранявайте!

СЪВЕТ: За да отстраните максимално кожичките и да придадете красива форма на нокътя, натопете първоначално пръстите в хладка вода, пише „Журнaл“. Едва тогава с дървена шпатула и с памучен тампон, напоен с растително масло, внимателно притиснете кутикулата към основата на нокътя. Изрежете внимателно с тънка ножичка.

Поддръжката на ноктите трябва да е всекидневна, като по време на сутрешната разкрасителна процедура мажете основата на ноктите с мазен подхранващ лосион или с масло.

Хубава пиличка

За предпочитане е да ползвате гъвкавите пилички от картон вместо металните, които нараняват кератина.

Изборът на дебелина на пиличката зависи от вида на вашите нокти. Пиличките с фина повърхност са за меките и чупещите се нокти. Ако те са нормални, ползвайте пила със средна грапавост. Пиличките с висока абразивност са подходящи за дебели нокти.

СЪВЕТ: Придайте на ноктите хармонична форма – закръглена или по-квадратна, тръгвайки от краищата към центъра. Важното е движението да е само в едната посока.

Укрепваща основа

Според потребностите на вашите нокти, можете да удължите трайността на цветния маникюр, като ползвате:

– заздравител – втвърдяваща основа за укрепване устойчивостта на ноктите, която стимулира производството на кератин)

– фиксатор – подчертава блясъка на лака и го прави по-дълготраен

– стимулатор на растежа

– възстановяваща основа – попълва повърхностните цепнатини

– коректор – филър, който изглажда и изравнява нокътната плочка, прикрива жълтите петна и несъвършенствата

– изглаждаща база – улеснява нанасянето на лака и предпазва ноктите от оцветяващите пигменти.

Базата подхранва, защитава и укрепва ноктите. Осигурява дълготрайност на маникюра и естетика във визията му. Базата предпазва ноктите от пигментацията на лака. Този първи слой улеснява нанасянето на лака и увеличава неговата дълготрайност.

СЪВЕТ: Винаги слагайте база, преди да нанесете лака. С едно топване на четчицата, можете да обработите три нокътя. Базата е прозрачна и не променя цвета на лака.

Безупречно лакиране

Случва се, ако има повече лак на четката или изкривите движението, да нанесете лак върху кожата.

СЪВЕТ: Това се получава, защото ноктите са сухи и липсва предварителна хидратация. Преди да нанесете лак, минете външния контур на ноктите с подхранващо масло или овлажняващ крем. Когато нанасяте лака, оставете разстояние един милиметър отдолу и отстрани. Ако излезете извън нокътя, веднага почистете мястото с тампон, натопен в лакочистител.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар