Винаги перфектни устни

За тази важна част от лицето се сещаме само когато тя се напука. Но от нейното състояние зависи красотата на усмивката, и удоволст­вието от целувката. Това е достатъчен аргу­мент, за да й се отделя внимание!

Колко пъти на ден миете зъбите си? Сутрин и вечер. Отлично! Щом приключи­те със зъбите, една минутка леко масажи­райте кожата на устните с чиста (измита от пастата) мека зъбна четка. Тази процедура подобрява кръвообращението и позволява да се отстранят мъртвите клетки. Освен това масажът предотвратява преждевре­менната поява на бръчки около устата.

Съвет:
Ако изобщо не успявате да се справите с вече напука­ните, обветрени устни, проведете седмичен лечебен курс: купете от аптеката мастен разтвор на витамин А на капсули (ретинол ацетат) и го нанасяйте върху устните няколко пъти на ден. (Това не отменя подхранващия крем за през нощта.) След това не забравяйте да нанесете подхранващ крем, балсам или защитен крем. Действието на тези продукти е сходно, но има нюанси.

Цветотерапия
Ако за вас е немислимо да се появите сред хора с неначервени устни, тогава те се превръ­щат в зона на особено внимание.

Само проверени марки!
Преди да се начервите дори с най-марковото червило, нанесете овлажняващ балсам за устни и им позволете да го попият за 5-10 ми­нути. Вечер грижовно свалете червилото със специално почистващо средство, най-добре на маслена основа – то помага да се избавите от пигмента, без особени усилия, така че няма дн ни се наложи да разтегляте кожата на уст­ните. Ако предпочитате устойчивите червила, погрижете се за това във вашия „арсенал“ непременно да има и специално средство за отстраняването им.

  • Балсамът за устни обикновено е много лек, но бързо се попива от устните и идеално овлажнява.
  • Защитният крем може и да подхранва, и да овлажнява, и да предпазва. За домаш­на грижа избирайте първите два варианта, а защитния нанесете преди излизане навън, дори устните да не се пукат. Напролет, през лятото на морския бряг, а също и през зимата, ако почивате на ски курорт, задъл­жително избирайте защитен крем със SPF.

Съвет:
Не злоупотребявайте с устойчи­вите кремове и червила. Техните компоненти провокират сухота и стегнатост на кожата, а при много чувствителните може да предиз­викат алергична реакция и други неприятни усещания. Незабавно почистете устните, навлажнете ги с отвара от лайка и ги намажете с растително масло. Ако симптоми­те на алергията не минат, вземете антихистаминов препарат.

Специална грижа
Разбира се, веднъж седмично вие си прави­те подхранващи, овлажняващи или стягащи маски за лицето. Паралелно с това проявете и грижа за устните. Първата ви работа е пилингът: нанесете лек скраб и, леко натискайки, помасажирайте устните с крайчето на пръсти­те – с кръгови движения в посока от средата към краищата. След 1-2 минути отстранете средството с мека четчица или гъба.

Съвет:
След пилинга 1-2 дни най-добре не ползвайте декоративна козметика: нежната кожа трябва да се възста­нови. Ако пък съвсем без козметика не можете да минете, предпочете­те такава без перлени и светлоотразителни частици, и нанасяйте само след хигиенизиращата козме­тика. Или временно преминете на блясък за устни (също без светлоотразителни частици): той е с лека текстура, и добре овлажнява. Сега можете да нанесете маска – специално за устни или каквато и да е друга за суха кожа на лицето: това е този рядък случай, когато проду­ктът, предназначен за една област, чудесно работи и за друга. Любителките на домашната козметика могат да подържат 5-10 минути намачкано авокадо, банан или мед върху устните си (само не краставица и лимонов сок – те изсу­шават). Свалете маската с памучен тампон и овлажнете устните с крем или балсам.

 

Вижте още как да имате по-плътни устни!

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар